Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski: "Situaţia din Mariupol este inumană, avem nevoie de arme grele"

Volodimir Zelenski: "Situaţia din Mariupol este inumană, avem nevoie de arme grele"

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, într-un nou mesaj publicat online, că situaţia din oraşul Mariupol este inumană. Zelenski i-a acuzat pe ruşi că distrug oraşe şi îi ucid pe toţi cei care li se împotrivesc şi a făcut un nou apel la liderii occidentali pentru a trimite arme grele în Ucraina.

de Alin Tarnovschi    |   

Volodimir Zelenski a cerut aliaţilor să furnizeze "imediat" arme pentru a salva oraşul Mariupol de forţele ruse sau să intervină pentru a forţa Rusia să continue negocierile.

Armata lui Putin a menţinut o blocadă la Mariupol încă de la începutul invaziei, iar luptele au avut un preţ oribil pentru civili. Potrivit ONU, peste 100.000 de oameni din Mariupol nu au mâncare, apă şi încălzire.

"Situaţia de la Mariupol rămâne cât se poate de gravă. Este inuman. Asta a făcut Federaţia Rusă şi continuă să facă în mod deliberat. Continuă să distrugă oraşe.

Încearcă să-i distrugă pe toţi cei care se află acolo, în Mariupol.

Există doar două moduri de a influenţa acest lucru. Fie partenerii noştri vor oferi Ucrainei toate armele grele necesare, avioanele şi, fără exagerare, imediat, astfel încât să putem reduce presiunea ocupanţilor asupra Mariupolului şi să deblocăm oraşul, fie o cale de negociere, în care rolul partenerilor ar trebui să fie şi el decisiv", a declarat preşedintele Ucrainei.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben