Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski rupe tăcerea în legătură cu revenirea lui Donald Trump la președinția SUA: "Riscă să fie un lider care pierde!"

Volodimir Zelenski rupe tăcerea în legătură cu revenirea lui Donald Trump la președinția SUA: "Riscă să fie un lider care pierde!"

Volodimir Zelenski s-a pronunțat în legătură cu scenariul în care Donald Trump câștigă în noiembrie alegerile prezidențiale din SUA și impune, ulterior, un plan de pace defavorabil Ucrainei.

Președintele ucrainean a estimat că liderul republican riscă să fie "un președinte pierzător" dacă va da curs unui astfel de scenariu.

Zelenski a recunoscut că nu are încă nicio strategie pentru cazul în care Trump va câștiga în noiembrie.

El a dezvăluit că fostul premier britanic conservator Boris Johnson l-a abordat pe liderul republican în numele său, relatează The Guardian.

Zelenski s-a declarat, de asemenea, conștient că, din postura de președinte al SUA, Donald Trump ar putea obliga Ucraina să accepte o înfrângere zdrobitoare în fața Rusiei, dacă va dori să facă acest lucru.

Zelenski: Dacă Trump cedează în fața lui Putin, va fi un lider slab în ochii lumii

"Ucraina, cu mâinile goale, fără arme, nu va putea să se lupte cu o armată rusă de milioane de oameni", a anticipat Volodimir Zelenski.

"O încetare a focului este o capcană. Vrea (Trump) să devină un președinte pierzător?", s-a întrebat, retoric, președintele ucrainean.

El a mers mai departe cu speculațiile, afirmând că, după o pauză în ostilități, Vladimir Putin va relua conflictul și îl va face pe Trump să pară "foarte slab" în ochii lumii.

Donald Trump a afirmat anterior că ar putea pune capăt "în 24 de ore" războiului din Ucraina, fără a preciza ce va face în acest sens.

Trump spune SUA vor traversa "un punct de ruptură" dacă va fi condamnat la închisoare

Donald Trump a declarat că ar accepta o pedeapsă care presupune arestul la domiciliu sau închisoarea, dar a avertizat că o astfel de sentință s-ar putea dovedi "greu de acceptat" de către public, relatează presa internațională.

Trump a spus că va face apel, după ce un juriu din New York l-a găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare în legătură cu falsificarea de documente pentru a disimula o plată către vedeta de filme pentru adulți Stormy Daniels înainte de alegerile din 2016.

În schimbul banilor, Daniels trebuia să țină sub tăcere o relație intimă cu politicianul republican.

Pedeapsa lui Trump va fie stabilită în data de 11 iulie anul curent, cu patru zile înainte ca republicanii să se reunească pentru a-și desemna oficial candidatul ce îl va înfrunta pe președintele democrat Joe Biden în alegerile din noiembrie.

"Nu sunt sigur că publicul ar suporta acest lucru. Știți, la un moment dat, există un punct de ruptură", a declarat pentru Fox News fostul președinte republican, referindu-se la o eventuală pedeapsă cu închisoarea pronunțată în cazul său.

Donald Trump a mai spus că avocații săi vor face apel la condamnarea pronunțată de juriul din New York.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile