Antena 3 CNN Actualitate Social Voi cu Voicu. Cazuri celebre de otrăviri. „De-a lungul istoriei, a fost o modalitate de a scăpa de un personaj incomod”

Voi cu Voicu. Cazuri celebre de otrăviri. „De-a lungul istoriei, a fost o modalitate de a scăpa de un personaj incomod”

1 minut de citit Publicat la 21:05 23 Feb 2019 Modificat la 21:05 23 Feb 2019

Legenda spune spune că regina egipteană Cleopatra s-a sinucis punându-și o năpârcă la sân, care o mușca. Această specie de șarpe este veninoasă, însă nu suficient pentru a provoca moartea unui om. Este mai probabil ca aceasta să fi fost mișcată de o cobră.

La un anumit punct din istorie, otrava a fost un element al schimbării sau al dobândirii puterii.

Despre Lucreția Borgia se spune că purta în permanență un inel dotat cu un recipient plin cu otravă. Respectiva otravă se dizolva instantaneu, nu avea miros și nici gust. Lucreția se vede implicată într-o afacere politică, încă de la 13 ani. 

În anul 1814, Napoleon Bonaparte a fost exilat pe insula Elba, unde se pare că a fost otrăvit. Acesta a murit mai târziu, de un cancer la stomac. 

Mihai Manea, inspector general la Catedra de Istorie București, a vorbit în emisiunea „Voi cu Voicu” despre cazuri celebre de otrăviri din istorie.

„Este vorba despre ciuperci otrăvitoare, despre ricin. De-a lungul istoriei, otrăvirea este o modalitate de a scăpa de un personaj incomod. sunt exemple extrem de nenumărate. Este o literatură extrem de bogată. Interesul pentru otrăvuri se traducea prin prezența a două personaje interesante. În spațiul românesc, exista degustătorul. În istorie, sunt foarte multe cazuri în care se vorbește despre otrăviri. Cleopatra preferă să fie mușcată de o viperă. Celebra Lucreția Borgia e una dintre personajele cele mai interesante ale Renașterii Italiene. Lucreția Borgia se pare că a și făcut ca și soții săi să dispară”, a spus Mihai Manea.

 

Etichete: Voi cu Voicu
Citește mai multe din Social
» Citește mai multe din Social
TOP articole