Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin nu refuză o întâlnire cu Joe Biden la summitul G20

Vladimir Putin nu refuză o întâlnire cu Joe Biden la summitul G20

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va refuza eventuala propunere a unei întâlniri cu omologul său din Statele Unite, Joseph Biden, la reuniunea Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20), anunţă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Într-un interviu acordat Televiziunii publice de la Moscova, Serghei Lavrov a afirmat că preşedintele Vladimir Putin va analiza serios propunerea unei întâlniri directe cu Joseph Biden la summitul Grupului G20, programat în Bali, Indonezia, pe 15-16 noiembrie.

"Noi am transmis în mod repetat că nu refuzăm niciodată întâlniri. Dacă va exista o propunere, o vom lua în considerare", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Ministrul rus de Externe a respins afirmaţiile purtătorului de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, John Kirby, privind refuzul Moscovei de a dialoga cu Washingtonul. "Este o minciună, nu am primit nicio propunere serioasă de contacte", a subliniat Lavrov, conform agenţiei Reuters.

În urmă cu câteva zile, preşedintele SUA, Joseph Biden, nu a exclus posibilitatea unei întrevederi cu Vladimir Putin la summitul Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente. "Rămâne de văzut", a răspuns Biden unei întrebări privind o astfel de întrevedere.

Subiecte în articol: Vladimir Putin Joe Biden
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile