Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin e de acord să discute cu Olaf Scholz. Peskov: „Am spus asta de multe ori”

Vladimir Putin e de acord să discute cu Olaf Scholz. Peskov: „Am spus asta de multe ori”

de Bianca Chirilă    |   

Preşedintele rus, Vladimir Putin, este deschis unui dialog cu cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite Interfax preluată de dpa, potrivit Agerpres.

„Am declarat în mod repetat că rămânem deschişi contactelor”, a spus Peskov, notând însă că până acum nu au existat propuneri din partea Germaniei pentru o convorbire telefonică.

Peskov a răspuns astfel la o afirmaţie de vineri a şefei diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, potrivit căreia Vladimir Putin nici nu mai doreşte să stea de vorbă la telefon cu cancelarul german.

Recent, notează dpa, Scholz a subliniat că trebuie explorate posibilităţi de a ajunge la pace şi au circulat informaţii privind planificarea unei convorbiri telefonice între cancelar şi liderul de la Kremlin.

La începutul lui octombrie, Peskov a asigurat că Putin este deschis faţă de un dialog cu toate că, a indicat el, relaţiile dintre Moscova şi Berlin sunt practic la cel mai scăzut nivel, nu din cauza Rusiei.

„La suprafaţă nu sunt chestiuni comune”, a adăugat el.

Ultima convorbire Scholz-Putin datează din decembrie 2022, când primul a făcut apel la o soluţie diplomatică şi retragerea trupelor ruse din Ucraina.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile