Antena 3 CNN Externe Putin avertizează Coreea de Sud că „ar fi o mare greșeală” dacă va trimite armament Kievului

Putin avertizează Coreea de Sud că „ar fi o mare greșeală” dacă va trimite armament Kievului

de Roxana Mihăiescu    |   

Vladimir Putin a transmis un avertisment, după ce Seulul a anunțat că ar lua în considerare furnizarea de arme letale Kievului, relatează Politico. 

Președintele rus a efectuat, joi, o vizită în Vietnam, stat căruia Rusia îi furnizează de decenii arme, la o zi după semnarea unui acord de apărare cu Coreea de Nord, acord ce îngrijorează Occidentul.

Seulul a anunțat că va lua în considerare furnizarea de armament Ucrainei, ca răspuns la semnarea unui pact de apărare reciprocă între Rusia și Coreea de Nord.

În urma anunțului, Vladimir Putin a reacționat și a declarat că, în cazul în care Coreea de Sud va face acest lucru, Rusia va reacționa.

„Dacă Coreea de Sud furnizează arme Ucrainei, răspunsul nostru nu-i va plăcea. Sper că nu o vor face, ar fi o mare greșeală”, a declarat Putin la o conferință de presă în Vietnam, unde efectuează o vizită de stat de două zile, potrivit sursei citate.

Putin a semnat un parteneriat strategic cu Kim Jong Un

La începutul acestei săptămâni, Putin s-a folosit de prima sa călătorie în Coreea de Nord în mai bine de două decenii, pentru a consolida relațiile cu regimul de la Phenian.

După vizita sa în Coreea de Nord, Putin a semnat un parteneriat strategic cu Kim Jong Un.

Deși Vladimir Putin a afirmat că tratatul de apărare între cele două state are un caracter „defensiv”, Seulul a criticat acordul vehement.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol l-a descris drept „absurd”.

În cazul în care Seulul va furniza direct arme Ucrainei, aceasta ar reprezenta o schimbare semnificativă a politicii de lungă durată a țării de a exporta arme doar către națiuni în timp de pace.

Până acum, Coreea de Sud a oferit Ucrainei doar ajutor neletal. Conform legii sale privind comerțul exterior, Coreea de Sud nu poate exporta arme decât în „scopuri pașnice”.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile