Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin acuză Ucraina că a încercat să bombardeze centrala nucleară de la Kursk

Vladimir Putin acuză Ucraina că a încercat să bombardeze centrala nucleară de la Kursk

de Adrian Dumitru    |   

Vladimir Putin a acuzat, joi, Ucraina că a încercat să lovească centrala nucleară de la Kursk, în regiunea rusească ocupată parțial de trupele ucrainene aflate în mijlocul unei incursiuni de două săptămâni în interiorul teritoriului Rusiei, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

„Duşmanul a încercat să lovească centrala nucleară în timpul nopţii”, a afirmat dictatorul rus la o reuniune cu membri ai guvernului şi guvernatorii regiunilor de la granița cu Ucraina.

„Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a fost informată. A promis că va trimite specialişti pentru a evalua situaţia, sper că o vor face”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Mai devreme, joi, un purtător de cuvânt al AIEA a anunţat că directorul său general, Rafael Grossi, se va deplasa săptămâna viitoare la situl centralei nucleare de la Kursk, situat la aproximativ 50 km de zona unde se înfruntă armatele rusă şi ucraineană.

AIEA nu a confimat, totuşi, o tentativă de atac ucrainean împotriva sitului nuclear şi nicio imagine nu a fost făcută publică până acum pe acest subiect. De mai multe zile, Rusia încearcă să acrediteze ideea unei „amenințări" nucleare la Kursk.

AIEA a făcut apel la cele două părţi să dea dovadă de reţinere maximă în zona acestui sit pentru a evita un accident nuclear. Rafael Grossi a spus că este pesonal în contact cu autorităţile competente din cele două ţări.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile