Antena 3 CNN Politică Vlad Voiculescu l-a „executat” pe Horia Tomescu. Fostul viceprimar a fost exclus din USR după ce a reproșat corupția din filială

Vlad Voiculescu l-a „executat” pe Horia Tomescu. Fostul viceprimar a fost exclus din USR după ce a reproșat corupția din filială

de Radu Tiliță    |   

Fostul viceprimar USR al Captialei, Horia Tomescu, a fost exclus din USR din cauza unor postări pe rețelele sociale în care îl critica pe liderul USR București Vlad Voiculescu. „Sunt onorat să îngroș rândurile celor epurați din USR din motive de opinie contrară cu a șefului”, a scris Tomescu pe Facebook, după decizia luată.

„Am aflat că am fost exclus din partid. Sunt onorat să îngroș rândurile celor epurați din USR din motive de opinie contrară cu a șefului. Partidul a devenit un vehicul de obținere de posturi puse din pix de către șefi, oameni care au o singură calitate - obediența. Reforma țării, meritocrație, justiție corectă sunt cuvinte demult uitate în USR. O organizație politică muribundă, orientată exclusiv spre luptele interne. Îmi cer iertare cetățenilor dacă am contribuit cu orice la decesul unui partid ce a reprezentat la un moment dat speranța unei generații”, a scris Tomescu pe Facebook.

Cândva considerat un apropiat al lui Vlad Voiculescu, Horia Tomescu a intrat în conflict cu acesta. Fostul viceprimar i-a reproșat în mai multe rânduri numirile din pix și susținerea unei persoane anchetate de DNA în posturi de conducere la nivelul adminstrației din București. 

„Din nou un scăndăluț în filiala noastră. Cică dacă ești tare în Tinder primești loc în consiliul de administrație la compania municipală. După STB, de data asta Parking. Nulitățile vor promova întotdeauna obediența, niciodată reforme, politici publice coerente sau alte vrăjeli. Când liderii partidului meu vor realiza asta, va încetini hemoragia de membri și simpatizanți”, scria Tomescu pe 11 iulie despre numirea Oanei Sivache membru în consiliul de administrație al companiei de parking. Oana Sivache este acuzată într-un dosar de corupție din perioada în care era șefa ASSMB.

„Dl. Tomescu transmite ideea că filiala București a partidului USR este marcată de scandaluri repetate, și făcând aluzie la atacurile din presa tabloidă cu privire la viața personală a dlui. Vlad Voiculescu transmite ideea că dl. Vlad Voiculescu ar fi numit-o în consiliul de administrație al unei companii municipale pe dna. Oana Sivache, sugerând totodată că acest lucru ar fi făcut pe baza unor criterii și relații necorespunzătoare prin aluzia că este „tare în Tinder””, i se reproșează lui Tomescu, într-un document în care Andrei Muntean, membru USR Sector 5, cere excluderea acestuia.

„Pe canalele de comunicare internă, dl. Tomescu a continuat să insinueze o corupție la nivelul conducerii USR București și a felului în care ar susține căpușarea bani publici de către doamna Sivache, subliniind sumele mari de bani pe care le-ar încasa dna. Sivache datorită conducerii USR. În plus, a subliniat că dna. Sivache a mai ocupat o astfel de poziție în cabinetul dlui. Tomescu timp de 7 luni la propunerea lui Vlad Voiculescu, și a subliniat din nou că există o logică a corupției într-un supliment de 10.000 lei/lună în forma unei poziții în consiliul de administrație STB. 

Subliniez că fapte au condus la zdruncinarea încrederii atât a electoratului cât și a membrilor de partid în USR și a afectat în mod grav imaginea partidului. Inclusiv în prezent, când s-a dovedit că dl. Plută pe care dl. Tomescu l-a susținut public și lăudat pentru reușitele ASSMB în mandatul său, era implicat în fapte de corupție, inclusiv luare de mită, iar dna. Sivache era cea care denunțase și oferise probe DNA-ului cu privire la corupția existentă în ASSMB, imaginea care a rămas în public este cea creată de dl. Tomescu, respectiv că oamenii USR se denunță pentru șpăgi iar partidul anti-corupție ar fi de fapt într-o cursă internă de căpușare a banilor publici și a mitei”, se mai arată în documentul în care se cere excluderea lui Tomescu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile