Antena 3 CNN Life Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Noi provocăm cancerul!” Ce declanșează această boală îngrozitoare

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Noi provocăm cancerul!” Ce declanșează această boală îngrozitoare

Laura Dinu
2 minute de citit Publicat la 10:41 15 Mar 2022 Modificat la 10:53 15 Mar 2022

”Creierul nostru este programat la Breaking News?” a fost întrebarea la care renumitul profesor a răspuns în podcastul lui Mihai Morar. ”Creierul nostru nu este adaptat și nici nu este bine să îl adaptăm la Breaking News. Vă dați seama? E cam si cum ar intra o săgeată!”. 

”Eu nu dau drumul la Breaking News și la toate aceste știri pentru că este clar că mă încarcă în mod negativ. Această panică nu duce la nimic bun! Panica plecată din creier dezechilibrează întreg organismul. Și în tiroidă și la inimă, persoane care vin cu palpitații, nu mai spun tulburări intestinale, nu se pot concentra, nu mai văd bine, nu mai pot să își desfășoare activitatea, este noțiunea de panică. 

Primul sfat este să încercați pe toate planurile să vă mențineți o viață calmă, liniștită, să luați informațiile corecte!

Al doilea: Trebuie să ne menținem stilul de viață corect și în mod normal cu un ritm de viață corect! 

Apoi trebuie să ne alimentăm, să bem apă, ca să rezistăm la tot ce se întâmplă. 

Și al patrulea trebuie să ne continuăm activitatea intelectuală pe care o avem în mod normal!”, spune profesorul Vlad Ciurea. 

"Informația pe care o primim se răspândește în tot creierul și în tot corpul!”

"Informația pe care o primim se răspândește în tot creierul și în tot corpul. Este dovedit, toți au spus că starea de bine, de optimism, creează anumite substanțe care evoluează spre bine sau spre rău.

Chiar un savant, prof. academician. dr. Leon Dănăilă a folosit și o frază în direcția aceasta: starea de negativism, de pesimism, duce la scăderea imunității organismului și duce la acel lucru groaznic de boli neurodegenerative: Alzheimer, demență, Parkinson și la bolile neoplazice, adică cancere", a declarat medicul neurochirurg Vlad Ciurea. 

Cât de mult se moștenesc bolile din familie

Întrebat cât de mult de moștenesc bolile și cât de mult le pornim noi, le generăm noi prin experiențele noastre și modul cum primim informațiile și ce informații primim, Vlad Ciurea a spus că "noi avem 20.000 de gene, alții spun mai multe, nu contează numărul, dar aceste gene acumulează ce am căpătat de-a lungul timpului. Aceste gene au în capacitatea lor ce boală doriți. Sunt marcate pe aceste gene. Deci dacă noi, în copilărie, am trăit într-un mediu curat din toate punctele de vedere, am primit de la părinții noștri, care au fost în zona respectivă cele mai bune elemente genetice.

Dacă din contră, am fost în zone conflictuale, de război, de restricții alimentare, de restricții de apă, de nesomn, am primit cu totul altă încărcătură genetică, care sunt stocate la noi. Ne ducem în fața lumii cu aceste bagaje. Ne expune mediul înconjurător, poluarea, defrișările, schimbarea apei, a naturii, certurile, scandalurile, toate acestea ne apasă clapele negre.

Eu am o moștenire genetică foarte bună. Noi, în familie, n-am avut cancere, leucemii, boli de demență, Alzheimer, diabet. Nici în familia tatălui meu, nici a mamei. Dar sigur în genele mele, în această moștenire am această problemă, totul este să nu apăs pe ele", mai spune medicul. 

”Noi provocăm cancerul! Noi, ca societate, suntem de vină!”

”Ce ar fi să încercăm să îl prevenim (cancerul, n.red.)? Să nu apăsăm pe clapetele respective? Noi provocăm cancerul! Noi, ca societate, suntem de vină! Noi, pentru că noi facem totul să distrugem această lume, să o infectăm, să o poluăm, să o distrugem, să ne distrugem copiii și să apară asemenea boli. Exact ca pianistul. Genele există și dacă apeși pe ele, te duc în boala aceea!”, spune doctorul Vlad Ciurea. 

Etichete: Vlad Ciurea cancer
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole