Sania lui Moș Crăciun circulă cu 8.180.295,55 kilometri pe oră, potrivit calculelor profesorului de inginerie mecanică și aerospațială la North Carolina State University, Larry Silverberg.
Moș Crăciun va trebui să livreze cadouri în Ajunul Crăciunului la aproximativ 200 de milioane de copii, răspândiți pe o suprafață de 517.997.622 de kilometri pătrați.
Având în vedere că în fiecare casă locuiesc în medie 2,67 de copii, bătrânul binefăcător va avea de vizitat aproximativ 75 de milioane de case, la o distanță medie de 2,62 kilometri, și va trebui să parcurgă aproximativ 196.340 de kilometri.
Pentru a parcurge această distanță în doar 24 de ore, Moș Crăciun ar trebui să zboare, cu tot cu reni și sanie, cu o viteză de 8.180.295,55 kilometri pe oră, de aproximativ 130 de ori mai mică decât viteza luminii sau cu 300 de milioane de metri pe secundă.
Pentru a reuși acest lucru, propune Silverberg, ar putea folosi ceea ce omul de știință numește "nori cu caracter relativ", ceea ce i-ar permite să întindă timpul ca un elastic, oferindu-i câteva luni pentru a livra toate pachetele, în timp ce pentru noi, muritorii de rând, ar dura doar câteva minute.
Dar Moș Crăciun ar putea decide să folosească mai multe sănii în același timp pentru a economisi timp. Dacă el ar folosi 750 de sănii, potrivit Popular Science, fiecare sanie ar trebui să se deplaseze cu aproximativ 128,75 kilometri pe oră, un scenariu mult mai realist.
Mai nou, călătoria lui Moș Crăciun, din noaptea de Ajun, poate fi urmărită, în timp real, de adulți și copii, AICI.