Antena 3 CNN Politică Alegeri parlamentare Viorica Dăncilă şi Cristian Terheş au depus la BEC listele de semnături ale PNCR pentru alegerile parlamentare 2024

Viorica Dăncilă şi Cristian Terheş au depus la BEC listele de semnături ale PNCR pentru alegerile parlamentare 2024

de Mia Lungu    |   

Fostul premier Viorica Dăncilă şi preşedintele Partidului Naţional Conservator Român, europarlamentarul Cristian Terheş, au depus marţi la Biroul Electoral Central listele de semnături ale PNCR pentru alegerile parlamentare de la 1 decembrie, potrivit Agerpres.

Cristian Terheş a declarat, cu acest prilej, că partidul va avea candidaţi în toate circumscripţiile electorale, atât la alegerile pentru Camera Deputaţilor, cât şi la cele pentru Senat şi a menţionat că au fost depuse peste 150.000 de semnături.

Totodată, el a anunţat că pe data de 4 sau 5 octombrie îşi va depune candidatura pentru Preşedinţia României şi s-a declarat convins că va câştiga alegerile, "indiferent cu cine" va intra în turul doi de scrutin.

"Sondajele de opinie sunt toate trucate în momentul de faţă. Probabil, singurele sondaje autentice sunt cele care se dau cu 24 de ore înainte de scrutin. Cred că naţiunea română este o naţiune care ştie să îşi aleagă propriul destin. În momentul de faţă - contrar celor ce spun sondajele - din datele noastre interne, am un scor extrem de mare şi trend-ul este ascendent", a susţinut el.

Terheş a mai precizat că în acest moment are o relaţie "strict politică" cu AUR şi cu George Simion. El a reamintit că la alegerile europarlamentare PNCR a făcut parte dintr-o alianţă, alături de AUR şi Partidul Republican, însă la alegerile locale partidul a candidat separat. Ulterior nu s-a pus problema formării unei alianţe pentru parlamentare şi prezidenţiale, a mai spus el.

Viorica Dăncilă a declarat că în politica românească e nevoie de "onestitate şi demnitate", de relaţii externe bazate pe "demnitate, nu pe slugărnicie". De asemenea, în opinia ei, este necesară o direcţie economică.

"În acest moment, România nu are o direcţie economică. Suntem ca o barcă ce merge încotro bate vântul. Nu vedem un program de guvernare, nu ştim ce ne va aduce ziua de mâine. Nici nu mai vorbesc de termen mediu sau lung. Cred că sunt lucruri care trebuie rezolvate, pentru că nu te joci cu destinul unei ţări", a afirmat ea.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile