Antena 3 CNN Externe Violențe și arestări la Londra, unde s-au ciocnit extrema dreaptă, activiștii de stânga și transsexualii. Donald Trump, pe tricouri

Violențe și arestări la Londra, unde s-au ciocnit extrema dreaptă, activiștii de stânga și transsexualii. Donald Trump, pe tricouri

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Poliția londoneză a operat arestări, după ciocnirea manifestanților de extremă dreapta cu cei chemați la contramanifestație de politicieni și activiști de stânga, relatează Sky News și Antena 3 CNN.

Contramanifestația a fost convocată de grupul Peace & Justice (Pace și Dreptate, n.r.) al fostului lider al Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, și de grupul Stand Up To Racism (Ridicați-vă împotriva rasismului, n.r.).

Mitingul de extremă dreapta a fost organizat de activistul Tommy Robinson, care urmează să apară, luni, în fața unui tribunal pentru "sfidarea instanței".

În total, potrivit autorităților, nouă oameni au fost reținuți. Dintre aceștia, doi bărbați de la mitingul lui Robinson au fost arestați sub acuzația de vătămare corporală gravă, după ce un militant anti-rasism a fost atacat, fiind rănit la cap, a anunțat poliția.

Extrema dreaptă a ieșit în stradă, la Londra, să-și ia țara înapoi

Mii de oameni au participat, sâmbătă, la "marșul unității", de extremă dreapta, pe un traseu care s-a întins de la Royal Courts of Justice până la Trafalgar Square.

Aproximativ 1.000 de polițiști au fost desfășurați pentru a monitoriza evenimentul și contramanifestația celor de la Peace & Justice și Stand Up To Racism, care s-a deplasat pe traseul Russell Square - Whitehall.

Înaintea marșului, activistul de extremă dreapta și-a mobilizat adepții pe rețelele de socializare postând mesajul: "Astăzi, oamenii din Marea Britanie vor trimite un mesaj lumii. Nu vom mai rămâne tăcuți. Ne vrem țara înapoi".

Susținătorii lui Tommy Robinson, al cărui nume real este Stephen Yaxley Lennon, au arborat steagurile Angliei, Scoției, Țării Galilor și Regatului Unit.

Un participant a fost semnalat afișând sloganul "Mă identific drept englez", în timp ce alții aveau tricouri cu numele și chipul liderului republican din SUA, Donald Trump.

De asemenea, au fost arborate mai multe steaguri israeliene. La un moment dat, un bărbat a trecut pe lângă manifestanți cu un steag palestinian, iar participanții l-au huiduit.

Manifestația persoanelor transsexuale a schimbat traseul, pentru a evita ciocnirea cu extrema dreaptă

Contramanifestanții l-au vizat, la rândul lor, pe activistul de dreapta cu lozinci precum "Tommy Robinson, te cunoaștem, ești nazist cu acte-n regulă" și "Gunoi nazist, dispari de pe străzile noastre".

Sky Newa notează că, tot sâmbătă, la Londra, a avut loc și un marș Trans Pride, al persoanelor care se identifică drept transsexuale.

Acest ultim mar urma să înceapă la Trafalgar Square, dar organizatorii au schimbat traseul pentru a evita protestul lui Tommy Robinson.

Cel puțin o persoană a fost ridicată de poliție pentru agresiune la acest din urmă eveniment.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile