Carnea de miel, cozonacii și verdețurile nu au lipsit de pe liste. În Vinerea Mare, potrivit tradiţiilor, nu se coace nimic, nici măcar pâine, şi nici nu se găteşte pentru Paşte.
Astfel spus, astăzi a fost ziua potrivită pentru a face cumpărături. În Sectorul 2 al Capitalei, în față măcelăriilor abia aveai loc să arunci un ac. Cumpărătorii tot veneau, își încărcau plasele, și plecau repede acasă să facă pregătirile.
În Vinerea Mare, românii cumpără în special produse tradiționale și ingrediente necesare pentru masa de Paște. Acestea includ carne de miel sau oaie, ouă, brânzeturi, cozonaci și drob.
De asemenea, românii se îndreaptă și spre piețele aglomerate pentru a cumpăra legume proaspete și sănătoase pentru masa de Paște. Printre legumele populare pe care le pot găsi în piețe se numără roșii, castraveți, ardei, ceapă verde, usturoi, ridichi, salată verde, spanac și alte verdețuri de sezon.
Aceste legume sunt adesea folosite pentru a pregăti salate proaspete și gustoase care însoțesc bucatele tradiționale de Paște.
Cei care nu au reușit nici astăzi să-și facă aprovizionarea, mai au o șansă și mâine. În sâmbătă mare, majoritatea magazinelor și piețelor sunt deschise, însă au program scurt.