Antena 3 CNN Meteo Vin ploi abundente peste România. Autoritățile au emis cod galben pentru jumătate de țară. Se așteaptă 50 de litri pe metrul pătrat

Vin ploi abundente peste România. Autoritățile au emis cod galben pentru jumătate de țară. Se așteaptă 50 de litri pe metrul pătrat

de Adrian Iclozan    |   

Meteorologii au emis, sâmbătă, un cod galben de ploi, în contextul în care au avertizat anterior asupra precipitațiilor abundente care vor cădea într-o mare parte a teritoriului.

Codul este valabil de sâmbătă, 5 octombrie, ora 15, până duminică, 6 octombrie, ora 12.

În acest interval se vor semnala averse însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică.

În Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, se vor produce averse ce vor avea și caracter torențial, izolat însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Pe intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

De asemenea, în intervalul 5 octombrie, ora 10:00 - 7 octombrie, ora 10:00, este în vigoare o informare de ploi moderate cantitativ. 

Sâmbătă va ploua în majoritatea regiunilor, iar duminică şi în noaptea de duminică spre luni precipitațiile vor avea loc mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

În plus, vor fi averse, însoțite pe spații mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15 - 25 l/mp, iar pe arii restrânse, de peste 40 - 50 l/mp.

 

Subiecte în articol: cod galben ploi cod galben meteo
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile