Antena 3 CNN Externe Viktor Orban acuză spectacolul de la JO 2024 ca fiind lipsit de moralitate: „Intră oameni de niște culturi străine europenilor”

Viktor Orban acuză spectacolul de la JO 2024 ca fiind lipsit de moralitate: „Intră oameni de niște culturi străine europenilor”

de Ioana Coman    |   

Premierul Viktor Orban a făcut noi declarații controversate în discursul său de la Băile Tușnad. Prim-ministrul de la Budapesta spune că „Occidentul este pe cale de destrămare” și că „majoritatea țărilor de pe mapamond susțin Rusia” în războiul împotriva Ucrainei. Orban s-a legat și de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris: „E lipsit de moralitate”.

„Europa s-a străduit să fie un etalon, să impună valori, democrație liberală, tranziția verde. Majoritatea țărilor de pe mapamond sprijină Rusia. China și Coreea de Nord nu ne miră, sprijinul Iranului e un pic surprinzător, India sprijină Rusia, Turcia nu acceptă valorile propuse de Occident și sprijină Rusia, e surprinzător. 

Occidentul e pe cale de destrămare. Presa din Occident spune că cea mai mare primejdie este Rusia. Felul în care se comporta Occidentul nu este rațional, nu se justifică.

Felul în care acționează și gândesc occidentalii poate este logic. De ce noi, Ungaria, nu înțelegem?  Avem confruntari geo-politice. Noi spunem că state naționale nu mai există, pentru noi această gandire nu este logică. Lumea este construită din state suverane, statul național nu este o abstracție juridică”, a afirmat Viktor Orban.

Premierul ungar a acuzat spectacolul de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris ca fiind „lipsit de moralitate”.

„Dacă ați urmărit festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice, vedeți că nu mai există nicio moralitate. Ei nu văd ca un lucru absurd că de vreme ce in Est există creștini care se omoară zilnic, în partea occidentală se lasă să intre oameni de niște culturi străine europenilor”, a declarat Orban.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile