Antena 3 CNN Dezvoltăm România Sustenabil Un viitor mai bun, construit cu responsabilitate | Dezvoltăm România Sustenabil

Un viitor mai bun, construit cu responsabilitate | Dezvoltăm România Sustenabil

Redacția Antena 3 CNN
3 minute de citit Publicat la 11:04 13 Oct 2022 Modificat la 13:03 08 Mai 2023

Conștient de impactul business-ului său asupra societății și de necesitatea reducerii riscurilor asociate fumatului, BAT și-a construit responsabil agenda următorilor ani în două direcții principale.

"În primul rând, considerăm că este responsabilitatea noastră să ajutăm fumătorii adulți să treacă de la fumat la produse cu risc redus, dovedit științific.", a spus Fred Monteiro, Directorul Ariei Europa Centrală și de Sud, BAT.

Până în 2030, BAT dorește să convingă peste 50 de milioane de consumatori să renunțe la țigări și să aleagă produse cu risc redus dovedit științific.

"A doua direcție a strategiei noastre pentru un viitor mai bun vizează atingerea obiectivelor pentru protejarea mediului și ne asigurăm că impactul afacerii noastre asupra mediului este, de asemenea, tot mai redus. Avem obiective foarte clare pentru reducerea consumului de apă, a consumului de energie, a emisiilor de carbon. Monitorizăm și raportăm permanent rezultatele obținute pentru atingerea acestor ținte.", a mai spus Fred Monteiro.

Dar eforturile BAT în acest sens nu sunt recente. Compania a fost inclusă anual, în ultimii 20 de ani, în reputabilul index Dow Jones pentru sustenabilitate.

"Doar companiile aflate în primul nivel al acestei agende de sustenabilitate au oportunitatea de a fi listate în Dow Jones Sustainability Index. Suntem foarte mândri, deoarece această recunoaștere demonstrează nu doar că eforturile noastre sunt serioase, ci și recunoscute de o organizație independentă reputată ca una dintre principalele agende de protejare a mediului din lume.", mai spune acesta.

În România, compania producătoare de tutun s-a implicat direct în comunitate, promovând o atitudine responsabilă pentru consumatori, parteneri comerciali, comunitate și mediu.

"Vorbim aici despre o campanie pe care o derulăm începând cu anul 2019, începută în București și extinsă la nivel național, denumită „Alege asumat un oraș curat”, în parteneriat cu municipalitățile, prin care am facilitat colectarea deșeurilor generate de produsele noastre prin instalarea unei infrastructuri de coșuri de colectare speciale, avem în prezent 1.000 de astfel de coșuri la nivel național.", a spus şi Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice, Aria Europa Centrală și de Sud, BAT.

Tone de mucuri de țigară colectate astfel au fost valorificate energetic. Iar schema de reciclare s-a adresat și dispozitivelor electronice din portofoliul BAT.

"Colectăm aceste produse în vederea reciclării de către parteneri autorizați, care le separă în fracții pentru reutilizarea părților metalice, electronice, de plastic, a bateriilor etc.", a mai adăugat Fred Monteiro, Directorul Ariei Europa Centrală și de Sud, BAT.

Anul acesta, campania „Alege asumat un oraș curat” a ajuns în stațiile de autobuz din București.

"Prin niște imagini cât mai sugestive te afli în stația de transport în comun și vezi o poză cu o sufragerie cu canapea. Le-am sugerat că acesta este un loc în care ar trebui să ne simțim bine și așa cum acasă stai pe canapea și nu arunci gunoiul, la fel și acolo ar trebui să aibă același comportament responsabil." a mai transmis şi Ileana Dumitru.

BAT sprijină constant în ultimii ani eforturile autorităților publice care luptă împotriva contrabandei cu tutun. În plus, compania dezvoltă anual campanii de informare pentru prevenirea accesului minorilor la produse din tutun.

Pentru că respectul, integritatea și responsabilitatea sunt principii fundamentale pentru business-ul BAT, pe drumul către construirea unui viitor mai bun pentru consumatori, angajați și societate.

  • În 2022, Financial Times a desemnat compania lider climatic pentru al doilea an consecutiv în lista sa anuală europeană.

  • Emisiile de gaze cu efect de seră au fost reduce cu 16,9% între 2015 și 2020.

  • 75% din totalul ambalajelor de plastic sunt reutilizabile, reciclabile sau compostabile.

  • Planurile sunt de a reduce la jumătate emisiile de carbon până în 2030 și de a obține emisii nete zero până cel târziu în 2050.

  • Tone de mucuri de țigară colectate au fost valorificate energetic.

  • Peste 11.000 de dispozitive electronice au fost colectate și reciclate din 2021 până în prezent.

  • În centrul Bucureștiului, 5 copaci cu panouri solare au fost instalați ca sursă de energie verde pentru încărcarea dispozitivelor electronice

Citește mai multe din Dezvoltăm România Sustenabil
» Citește mai multe din Dezvoltăm România Sustenabil
TOP articole