Antena 3 CNN Externe VIDEO Un Su-35 rusesc trece la limită pe lângă un avion de vânătoare american: O manevră „nesigură și neprofesionistă”

VIDEO Un Su-35 rusesc trece la limită pe lângă un avion de vânătoare american: O manevră „nesigură și neprofesionistă”

de Ioana Coman    |   

Un avion rusesc Su-35 aproape s-a ciocnit cu un avion american de vânătoare, în timpul unei misiuni de interceptare în apropiere de Alaska. Pilotul rus a dat dovadă de comportament „nesigur și neprofesionist”, spun oficialii americani, care au publicat și un videoclip cu momentul respectiv. 

Comandamentul de Apărare Aerospațială din America de Nord (North American Aerospace Defense - NORAD) a publicat luni seara un videoclip care arată exact momentul în care avionul rusesc trece la câțiva metri de cel al americanilor, potrivit Defense Romania.

Deși „activitatea aviației ruse în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Alaska este frecventă și nu reprezintă o amenințare”, cea mai recentă interacțiune a evidențiat o manevră extrem de riscantă a unui avion Su-35 rusesc, surprinsă într-o filmare realizată din cabina unui F-16C american desfășurat în regiune.

Videoclipul arată momentul în care Su-35-ul rus virează brusc în direcția avionului F-16 american.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută.

NORAD a declarat că a desfășurat avioane pentru a efectua o „interceptare sigură și disciplinată” a aeronavei ruse în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

„Manevra executată de un avion rusesc Su-35 a fost nesigură și neprofesionistă și a pus viețile tuturor piloților în pericol - nu e ceva ce vezi într-o aviație militară profesionistă”, a declarat generalul american Gregory Guillot, comandantul NORAD.

 

Subiecte în articol: avion rusesc avion american
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile