Antena 3 CNN Externe Diaspora Român acuzat în Italia că a incendiat 33 de maşini şi motociclete

Român acuzat în Italia că a incendiat 33 de maşini şi motociclete

de Naty Badea    |   

Un român de 25 de ani a fost reţinut de carabinierii italieni după ce ar fi provocat cel puţin trei incendii în care au fost distruse 33 de maşini şi motociclete.

Conform Milano today o patrulă l-a oprit chiar în noaptea primului incendiu. Bărbatul care se plimba cu o trotinetă electrică a declarat atunci că ar fi ieşit să fumeze. Ulterior, autorităţile au găsit indicii că românul era implicat. 

Bărbatul care a fost arestat acum este acuzat că ar fi săvârşit aceste fapte în perioada iulie 2023- martie 2024.

Ancheta carabinierilor a început în noaptea de 8 martie când 15 vehicule au fost incendiate la Milano şi în împrejurimi. În acea noapte poliţiştii l-au observat pe tânărul român în timp ce mergea cu trotineta electrică şi l-au oprit. Acesta le-a declarat că ieşise să fumeze o ţigară.

Ulterior carabinierii au deschis o amplă anchetă în urma căreia românul a fost găsit vinovat de cele 3 incendii, însă autorităţile din Italia continuă investigaţiile pentru a vedea dacă românul a mai comis şi alte incendii şi încearcă să înţeleagă motivul pentru care acesta a comis faptele.

Între timp tânărul a fost pus sub supravhegere şi a primit măsura de control judiciar prin care este obligat să se prezinte în mod regulat la poliţie. 

Subiecte în articol: piroman mașini incendiate Italia
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile