Antena 3 CNN Externe VIDEO Ucrainenii au doborât deasupra Mării Negre un avion de luptă rusesc, în valoare de 50 de milioane de dolari

VIDEO Ucrainenii au doborât deasupra Mării Negre un avion de luptă rusesc, în valoare de 50 de milioane de dolari

de Georgiana Marina    |   

Ofițerii Forţelor Speciale ale Serviciului de Informaţii al Apărării din Ucraina au distrus miercuri, în cursul unei operaţiuni în Marea Neagră, un avion de luptă rusesc de tip Su-30SM. Avionul a fost distrus cu ajutorul unui sistem portabil de apărare antiaeriană, scrie Ukrainska Pravda, care citează un comunicat al spionajului militar ucrainean.

Rusţii au pierdut contactul cu avionul miercuri, în jurul orei 5 dimineaţa. Trei ore mai târziu, au lansat o operaţiune de căutare şi salvare care a implicat o aeronavă An-26, precum şi elicoptere Mi-8 şi Ka-27.

După-amiază, forţele trimise pe teren au raportat comandamentului că au observat o pată distinctivă de combustibil de aviaţie în mare, la 70 de kilometri nord-vest de Capul Tarhankut şi au reperat curând epava avionului Su-30SM doborât, precizează comunicatul serviciului de informaţii ucrainean.

Avionul rusesc de luptă, care a căzut în mare, aparţinea Regimentului 43 de Aviaţie Navală al Forţelor Aerospaţiale Ruse, care are baza pe aerodromul Saki din Crimeea ocupată, precizează serviciul de informaţii ucrainean.

Costul unei astfel de aeronave este de aproximativ 50 de milioane de dolari.

 

Subiecte în articol: avion militar Rusia Ucraina Război Ucraina
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile