Antena 3 CNN Externe VIDEO Momentul în care un robot recuperează resturile submersibilului Titan. Imaginile filmate pe fundul oceanului

VIDEO Momentul în care un robot recuperează resturile submersibilului Titan. Imaginile filmate pe fundul oceanului

N.B.
1 minut de citit Publicat la 14:54 24 Sep 2024 Modificat la 14:54 24 Sep 2024

VIDEO Garda de Coastă a SUA a publicat videoclipul recuperării epavei submersibilului Titan de pe fundul oceanului. Imaginile robotului telecomandat arată rămășițele submarinului care a explodat în timp ce încerca să ajungă la Titanic.

 


Consiliul de Investigații Marini (MBI) al Gărzii de Coastă a SUA a făcut public videoclipul recuperării epavei Titan. Imaginile, realizate dintr-un vehicul telecomandat la 26 iunie 2023, au fost prezentate comisiei care investighează cauzele care au condus la implozia submarinului în timpul audierii din 23 septembrie. Conform Rainews epava a fost recuperată și transportată într-o unitate securizată pentru analize suplimentare.

Ce a declarat cofondatorul Ocean Gate în faţa comiesiei de anchetă

"Nu poate fi sfârșitul explorării oceanelor adânci. Nu poate fi sfârșitul submarinelor de scufundări adânci și nu cred că va fi.", a declarat Guillermo Sohnlein, cofondatorul companiei Ocean Gate alături de Stockton Rush.

Sohnlein părăsise compania înainte de dezastrul Titan din iunie 2023. În mărturia sa, acesta a spus că Ocean Gate a vrut să creeze o flotă de patru sau cinci submersibile capabile să transporte cinci oameni la 6.000 de metri de apă: "Am vrut să oferim umanității un acces mai larg spre ocean, în special spre oceanul adânc."

Pe 22 iunie 2023, a fost confirmat decesul celor cinci pasageri aflați la bordul Titanului care a explodat în timpul călătoriei către epava Titanic: turiștii Hamish Harding, 58 de ani, Shahzada Dawood, 48 de ani, fiul ei Sulaiman Dawood, 19 ani. de ani, pilotul Marinei Franceze Paul-Henry Nargeolet și CEO-ul OceanGate, Stockton Rush.

Epava submarinului a fost găsită pe fundul mării la o adâncime de peste 3.700 de metri și la aproximativ 490 de metri de resturile Titanicului, după o operațiune extinsă de căutare de cinci zile în Oceanul Atlantic de Nord. 

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole