Antena 3 CNN Externe VIDEO. Momentul în care o navă este lovită de rebelii Houthi. O pată de petrol de 220 de kilometri a apărut în Marea Roșie

VIDEO. Momentul în care o navă este lovită de rebelii Houthi. O pată de petrol de 220 de kilometri a apărut în Marea Roșie

de Redacția Antena 3 CNN    |   

O pată de petrol întinsă pe 220 de kilometri a fost observată în largul coastei Yemenului, după un atac al rebelilor houthi care a avariat un petrolier în această săptămână, a anunţat miercuri un ONG specializat în protecţia mediului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Imaginile de la satelitul Sentinel-2 al Agenţiei Spaţiale Europene au arătat marţi o pată în apropierea locului în care rebelii houthi au atacat nava Chios Lion, a precizat ONG-ul Conflict and Environment Observatory (CEOBS), cu sediul în Marea Britanie.

Pata sugerează că „de pe nava avariată se scurge petrol”, a mai spus CEOBS, într-un mesaj publicat pe reţeaua socială X, estimând că pata se întinde pe o lungime de peste 220 de km.

 

O navă fără echipaj a „lovit” petrolierul, provocând pagube minore, a raportat United Kingdom Maritime Trade Operations, gestionat de Marina britanică.

Potrivit CEOBS, pata de petrol s-a format la aproximativ 196 km nord-vest de Hodeidah, ceea ce corespunde locului atacului de luni asupra navei Chios Lion, a adăugat organizaţia.

Centrul Comun de Informare Maritimă (JMIC), condus de o coaliţie navală occidentală, a declarat marţi că Chios Lion verifică o posibilă scurgere de petrol.

Rebelii yemeniţi atacă nave în Marea Roşie şi în Golful Aden din noiembrie, ca parte a unei campanii menite, potrivit acestora, să arate solidaritatea cu palestinienii din Fâşia Gaza, unde Israelul se află în război împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben