Antena 3 CNN Actualitate VIDEO. Cum s-a văzut din satelit Furtuna Boris. Ciclonul a devastat mai multe țări din Europa

VIDEO. Cum s-a văzut din satelit Furtuna Boris. Ciclonul a devastat mai multe țări din Europa

de Robert Kiss    |   

Furtuna Boris a lovit părți din Europa Centrală în weekend, provocând inundații majore în România, Austria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia sau Ungaria. Satelitul Organizației Europeane pentru Sateliți Meteorologici a surprins furtuna din spațiu între 14 și 16 septembrie.

Ciclonul Boris a făcut mai multe victime în Europa, pe lângă cei morți în județul Galați. În Austria, un pompier a murit în timp ce intervenea la inundațiile provocate de furtună în sud-estul țării, în timp ce o persoană s-a înecat în Polonia, iar alte patru sunt date dispărute în Cehia.

Zonele de graniţă dintre Republica Cehă şi Polonia au fost grav afectate de inundațiile din pe parcursul weekendului trecut. Mai multe poduri s-au prăbuşit şi numeroase locuinţe au fost distruse, în timp ce sate şi oraşe din estul României au fost acoperite de apă.

Europa nu e singura afectată de ploi și inundații

Inundațiile din Europa sunt doar unele dintre numeroasele evenimente meteorologice extreme din întreaga lume din ultimele zile.

Inundațiile au mai devastat vestul și centrul Africii, iar sute de oameni au murit. În Asia de Sud-Est, taifunul Yagi a făcut ravagii, cel puțin 300.000 de persoane au fost strămutate în Myanmar în urma ploilor abundente.

Deși aceste evenimente specifice nu pot fi atribuite definitiv schimbărilor climatice, s-a ajuns la un acord că precipitațiile extreme sunt mai frecvente și mai intense din cauza schimbărilor climatice provocate de acțiunile umane. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile