Antena 3 CNN Externe Victorie în instanţă pentru Google: scapă de amenda de 1,5 miliarde de euro de la UE

Victorie în instanţă pentru Google: scapă de amenda de 1,5 miliarde de euro de la UE

de Naty Badea    |   

Tribunalul Uniunii Europene a confirmat majoritatea concluziilor Comisiei Europene împotriva Google în care colosul era acuzat de abuz de poziţie dominantă, dar a anulat în acelaşi timp decizia prin care se dădea o amendă de 1,5 miliarde de euro.

Instanța a adăugat că Comisia „nu a luat în considerare toate circumstanțele relevante în evaluarea duratei clauzelor contractuale” pe care le-a considerat abuzive.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru CNBC că va analiza îndeaproape decizia completă. „Acest caz este despre un subset foarte restrâns de anunțuri de căutare numai text plasate pe un număr limitat de site-uri web ale editorilor. Am făcut modificări la contractele noastre în 2016 pentru a elimina prevederile relevante, chiar înainte de decizia Comisiei. Suntem încântați că instanța a recunoscut erori în decizia inițială și a anulat amenda”.

Un reprezentant al Comisiei Europene a declarat că ia act de hotărâre și că va reflecta asupra posibililor pași următori. Google nu a fost imediat disponibil pentru comentarii atunci când a fost contactat de CNBC. Comisia ar putea contesta această decizie, care ar trimite-o la Curtea Europeană de Justiție (CEJ), prima instanță a UE.

Au existat o serie de cauze în justiție în care companiile tehnologice din UE și SUA au ajuns la concluzii recent. În această lună, CEJ a menținut o amendă de 2,4 miliarde de euro (2,65 miliarde de dolari) impusă Google pentru abuzul de poziție dominantă prin favorizarea propriului serviciu de comparare a cumpărăturilor. Și aceeași instanță a hotărât că Apple trebuie să plătească 13 miliarde de euro în taxe înapoi Irlandei , punând capăt unui caz de zece ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile