Antena 3 CNN Actualitate Victor Slav a dat în judecată statul român și cere despăgubiri de 500.000 de euro, după ce a fost acuzat că a consumat cannabis

Victor Slav a dat în judecată statul român și cere despăgubiri de 500.000 de euro, după ce a fost acuzat că a consumat cannabis

Victor Slav a dat în judecată statul român prin Ministerul Finanțelor Publice și a cerut despăgubiri de 500.000 de euro, reprezentând daune morale și materiale, după ce a fost acuzat din greşeală că a consumat substanțe interzise la volan, în urmă cu un an.

de Georgiana Adam    |   

Decizia de a cere despăgubiri statului român a venit în contextul în care Victor Slav se consideră victima unei erori judiciare.

Pe 11 august 2019, Victor Slav a fost oprit de o patrulă a poliției rutiere și supus la teste atât în ceea ce privește consumul de alcool cât și cel de droguri, unde a ieșit pozitiv la consumul de cannabis (marijuana).

La probele biologice însă, rezultatul a ieşit negativ.

Rezultatul analizelor a venit după 3 luni.

Mai mult, rezultatele probelor biologice i-au fost aduse la cunoștință la câteva luni de la data recoltării.

Mai exact, buletinul de analiză care infirmă faptul că Slav a consumat cannabis a fost emis abia în luna noiembrie a anului 2019 iar ordonanța de clasare i-a fost comunicată acestuia abia în martie 2020. În tot acest timp, spune Victor Slav, "a fost privat de exercițiul anumitor drepturi”.

Considerându-se victimă în acest caz, Victor Slav a dat în judecată Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice și a cerut despăgubiri de 500.000 de euro pentru repararea unor prejudicii provenite dintr-o eroare judiciară, notează wowbiz.ro

Dosarul a fost închis după alte 4 luni

Pe de cealaltă parte, judecătorii spun că întârzierea clasării ca urmare a eliberării rezultatului de la probele biologice nu poate fi interpretată ca o eroare judiciară. Din contră, anchetarea și interogarea unei persoane asupra căreia planează suspiciunea că a comis o infracțiune reprezintă o cauză legitimă, au mai spus aceştia.

Decizia Tribunalului București nu este însă una definitivă și poate fi atacată cu apel de către Victor Slav.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile