Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, mesaj de ultimă oră pentru guvernul Grindeanu

Victor Ponta, mesaj de ultimă oră pentru guvernul Grindeanu

Victor Ponta felicită, vineri dimineaţă, printr-un mesaj postat pe Facebook, guvernul Grindeanu pentru decizia de a mări salariul minim şi explică motivele pentru care trebuia luată această măsură.

''Am venit la Guvernare in 2012 la un Salariu Minim pe Economie de 675 RON / am plecat la sfarsitul lui 2015 cu toate masurile adoptate pt 1250 RON/ daca azi Guvernul "Grindeanu" decide marirea la 1450 RON face cel mai bun lucru si il felicit! Iar cresterea trebuie continuata!
Motivele :
1. Justitie sociala - nu poti sa ceri cuiva sa munceasca serios si dedicat si sa isi organizeze viata cu un salariu de mizerie ( nici 1450 nu e suficient - dar directia e cea corecta)! Angajatul nu poate si nu trebuie sa fie "sclav modern"
2. Gandire economica - firmele din Romania au castigat in propriul "buzunar" circa 15 miliarde RON/anual din relaxarea fiscala a Noului Cod Fiscal adoptat in 2015 - este corect si inteligent ca o parte din acesti bani sa ii foloseasca pentru recompensarea angajatilor
3. Impact bugetar - de fiecare data la bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale se colecteaza mai multi bani prin cresterea salariilor angajatilor
4. Combaterea muncii "la negru"! Peste 80% din angajati primeau legal pe contract salariul minim si diferenta "in mana"! Un fenomen care trebuie combatut prin masuri eficiente si inteligente.
In consecinta - "la mai mare"!'', a scris Victor Ponta.

Subiecte în articol: Victor Ponta guvernul grindeanu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben