Antena 3 CNN Actualitate Victor Pițurcă, din nou la DNA la doar câteva ore după ce a fost eliberat din arest. Gestul făcut la intrarea în sediul instituției

Victor Pițurcă, din nou la DNA la doar câteva ore după ce a fost eliberat din arest. Gestul făcut la intrarea în sediul instituției

Fostul selecționer al echipei de fotbal a României, Victor Pițurcă, a fost chemat din nou la DNA. El ajunge în fața anchetatorilor la doar câteva ore după ce a fost eliberat din arest.

de Cristi Popovici    |   

Victor Piţurcă a revenit la DNA pentru a fi audiat. Fostul selecționer a fost pus sub control judiciar de procurorii anticorupție în această dimineață, în dosarul măștilor neconforme care au ajuns în spitalele MApN.

La intrarea în sediul DNA, Pițurcă i-a făcut semn să tacă celebrului protestatar Marian Ceaușescu, venit acolo pentru a-i cere acestuia explicații. 

În urmă cu puțin timp, și Gabriel Ţuţu, şeful Romarm, a plecat de la DNA. Şi el a fost pus sub control judiciar, ca și fostul selecționer.

În fața procurorilor DNA se află însă de mai bine de 4 ore Alex Piţurcă, fiul fostului selecționer. Potrivit unor surse, Alex Piţurcă are calitatea de suspect în dosarul în care a dat explicații și tatăl său. 

Victor Piţurcă a fost reținut ieri de procurorii DNA, într-un dosar privind cumpărarea de măști de protecție în timpul pandemiei. Alături de el, suspect în dosar este și directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu, care a fost și el reținut de anchetatori. 

Citește și: Victor Pițurcă, plasat sub control judiciar: ”O să aflați despre ce este vorba!”

Gabriel Țuțu este acuzat de procurorii DNA că a cumpărat de la Victor Pițurcă și de la alte firme 7 utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție în timpul pandemiei, însă aceste utilaje, pe care ar fi plătit peste 8 milioane de lei aproximativ din bugetul Romarm, nu ar fi fost folosite niciodată, pentru că ele nu au fost conforme. Potrivit procurorilor DNA, Victor Pițurcă ar fi vândut către MApN mai multe măști de protecție în timpul pandemiei, cu ajutorul influenței lui Gabriel Țuțu. Directorul Romarm ar fi încercat să-și introducă în acest circuit comercial un alt prieten, care ar fi obținut la rândul lui un profit de 40 % din toate acțiunile acestui grup. 

Este vorba despre un profit sub formă de consultanță, o consultanță fictivă care nu ar fi fost realizată niciodată.

 

Subiecte în articol: Victor Pițurcă Gabriel Țuțu
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile