Antena 3 CNN Externe Viața secretă a fiilor lui Putin. Trăiesc izolați într-o vilă din Valdai, nu merg la școală și călătoresc cu un tren blindat

Viața secretă a fiilor lui Putin. Trăiesc izolați într-o vilă din Valdai, nu merg la școală și călătoresc cu un tren blindat

de Robert Kiss    |   

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, are doi fii cu fosta gimnastă olimpică Alina Kabaeva, susține o anchetă citată de Meduza și Newsweek. Potrivit unei surse care ar fi chiar membru al personalului personalului, copiii, pe nume Ivan și Vladimir Jr., s-au născut în 2015 și 2019.

Potrivit raportului, băieții își petrec cea mai mare parte a timpului la reședința lui Putin din Valdai, la nord de Moscova. Ei nu merg la școală cu alți copii; în schimb, au o echipă de bone, guvernante, instructori și ofițeri ai Serviciului Federal de Protecție care îi însoțesc „non-stop”.

Frații locuiesc în casa principală a complexului împreună cu părinții lor, în timp ce bonele lor și alți angajați locuiesc în clădiri separate. De asemenea, au proprii șoferi și călătoresc între clădiri aproape exclusiv cu mașina, în ciuda faptului că totul este la câțiva pași. Ocazional, alți copii vizitează reședința (adesea copii ai prietenilor lui Kabaeva), deși toți cei care vizitează trebuie să fie mai întâi în carantină timp de două săptămâni. Putin uneori joacă hochei cu Ivan, băiatul cel mare, seara la patinoarul privat al proprietății.

Cei doi copii ai lui Putin trăiesc însă sub o identitate protejată și sunt înconjurați în permanență de serviciile secrete. Deși este evident că președintele este tatăl lor, această informație nu trebuie să ajungă la urechile poporului rus. Ei călătoresc, de asemenea, cu trenuri blindate, avioane private și iahturi și rareori petrec timp cu Kabaeva sau cu tatăl lor.

Jurnaliştii Dossier au găsit ceea ce pare a fi o listă de locuri de muncă pentru un profesor de engleză pentru fiii lui Putin pe site-ul unei agenţii numită English Nanny. Anunțul notează că familia „trăiește în izolare” și „preferă candidații cu pașaport sud-african” și că profesorului i se va interzice părăsirea teritoriului unde locuiește familia. Oferta salarială este de 7.700 de euro pe lună. Băieții studiază, de asemenea, limba germană, iar raportul îl identifică pe unul dintre profesorii lor vechi de germană ca fiind Sofia Bozic, din Bosnia și Herțegovina. Potrivit sursei Dossier, la începutul anului 2024, personalul a discutat că Ivan va fi trimis la Liceul Sirius din Soci, dar până în prezent acest lucru nu s-a întâmplat.

De asemenea, sursa mai spune că Putin și Kabaeva „au puncte de vedere opuse” cu privire la ceea ce ar trebui să învețe copiii, dar plănuiesc ca ei să continue să studieze acasă cu profesori privați. Cuplul rareori vorbește direct cu profesorii și formatorii fiilor lor; mai des, verișoara lui Kabaeva, Olesya Fedina, comunică cu ei în timp ce se preface că este mama băieților.

Ivan, fiul mai mare, este un fan al desenelor animate Disney și îi place să pretindă că este un personaj din desene (Putin a criticat public „desene animate moderne occidentale”, argumentând că desenele sovietice sunt mai edificatoare).

Putin a divorțat de soția sa Lyudmila Aleksandrovna Ocheretnaya în 2013, după trei decenii de căsătorie. El a negat că ar avea o relație cu Kabaeva. De asemenea, fosta gimnastă a refuzat să confirme zvonurile că ar fi sau ar fi avut o relație cu liderul rus.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile