Antena 3 CNN Actualitate Locul din România în care va fi construit un viaduct spectaculos. Costurile se ridică la sute de milioane de lei

Locul din România în care va fi construit un viaduct spectaculos. Costurile se ridică la sute de milioane de lei

Ioana Mircea
1 minut de citit Publicat la 20:26 03 Mai 2024 Modificat la 20:26 03 Mai 2024

Compania UMB, sub conducerea lui Dorin Umbrărescu, a obținut recent aprobarea Ministerului Transporturilor pentru a începe construcția unui viaduct spectaculos peste lacul Cernica. Acest viaduct reprezintă o componentă crucială a Lotului 4 al Autostrăzii A0 București Nord, un proiect mult așteptat ce va îmbunătăți semnificativ infrastructura de transport în zonă.

Proiectul viaductului are o importanță deosebită pentru șoferii din Constanța, oferind o rută mai rapidă către aeroportul Henri Coandă și nordul Capitalei. Evitând centura aglomerată și traversările complicate prin oraș, acest viaduct va furniza o alternativă vitală pentru a descongestiona traficul.

Studiul de Mediu a fost finalizat de către Ministerul Transporturilor, iar autorizația de construcție pentru viaductul impresionant, care se va întinde pe o lungime de 1274 de metri, a fost emisă. Inițial estimat la 52 de milioane de lei, costul proiectului a fost revizuit semnificativ, ajungând acum la 220 de milioane de lei pentru Etapa a II-a.

Costurile totale autorizate pentru proiect se ridică la 272 de milioane de lei, dintr-un contract total de 312 milioane de lei. Durata lucrărilor este estimată la 18 luni.

În plus față de viaductul peste Lacul Cernica, Lotul 4 al Autostrăzii A0 va include și un pasaj peste calea ferată București Sud – Oltenița, cu o lungime de 504 metri. Această secțiune a autostrăzii, care trece prin județul Ilfov între DN3 și nodul rutier A2, va facilita conexiunea între diversele zone și va îmbunătăți semnificativ infrastructura de transport.

Interconectarea Lotului 4 cu Lotul 3 Nord, în construcție de către compania chineză CCECC, va aduce beneficii semnificative pentru mobilitatea în regiune și va contribui la dezvoltarea economică a zonei, potrivit constructiv.ro.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole