Antena 3 CNN Actualitate Vești despre vaccinul împotriva COVID-19 de la Comisia Europeană. Toate țările UE vor beneficia de el

Vești despre vaccinul împotriva COVID-19 de la Comisia Europeană. Toate țările UE vor beneficia de el

Claudia Simion
1 minut de citit Publicat la 22:30 31 Iul 2020 Modificat la 22:30 31 Iul 2020

„Comisia Europeană face tot posibilul pentru a se asigura că cetățenii europeni au acces rapid la un vaccin care este sigur și îi protejează împotriva COVID-19. Etapa realizată astăzi cu Sanofi este o primă piatră de temelie a unei strategii europene în materie de vaccinuri mult mai cuprinzătoare. Vor urma mai multe informații, în curând. Suntem angajați în discuții avansate cu alte câteva societăți.

Cu toate că nu știm, astăzi, care este vaccinul care se va dovedi a fi cel mai eficace în cele din urmă, Europa investește într-un portofoliu diversificat de vaccinuri promițătoare, pe baza diferitelor tipuri de tehnologii. Această strategie ne sporește șansele de a obține rapid un remediu eficace împotriva virusului. Un vaccin ar fi un adevărat bun global. Ne angajăm să sprijinim accesul inclusiv pentru țările mai vulnerabile, pentru ca acestea să poată ieși din această criză”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei.

Vaccinul, cea mai sigură variantă de a ieși din criză

La rândul său, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a spus că un vaccin împotriva infecției cu coronavirus care să dea rezultate este cea mai sigură variantă de a ieși din această criză.

„Un vaccin eficient și sigur împotriva COVID-19 reprezintă strategia cea mai sigură de ieșire din criză.Din acest motiv, am negociat o abordare unitară la nivelul UE în ceea ce privește dozele de vaccinuri promițătoare disponibile în ultimele săptămâni. Anunțul de astăzi cu privire la încheierea discuțiilor preliminare cu Sanofi este primul pas important în direcția asigurării unui acces egal la vaccin pentru cetățenii noștri”, a declarat Stella Kyriakides.

Discuțiile preliminare încheiate astăzi sunt menite să ducă la un angajament prealabil de achiziție care urmează să fie finanțat prin Instrumentul pentru sprijin de urgență, care prevede fonduri dedicate creării unui portofoliu de potențiale vaccinuri cu profiluri diferite și produse de societăți diferite.

Acesta este motivul pentru care, începând cu 4 mai 2020, Comisia a colectat aproape 16 miliarde EUR în cadrul răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus, acțiunea globală pentru accesul universal la teste, tratamente și vaccinuri împotriva COVID-19 și pentru efortul global de redresare. 

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole