Antena 3 CNN Actualitate Verdețurile din piață, cu pesticide. Valori de 450 de ori peste limită. Dr. Radu Țincu spune care sunt pericolele și cum putem să le evităm

Verdețurile din piață, cu pesticide. Valori de 450 de ori peste limită. Dr. Radu Țincu spune care sunt pericolele și cum putem să le evităm

Redacția Antena 3 CNN
<1 minut de citit Publicat la 09:56 20 Mar 2024 Modificat la 09:58 20 Mar 2024

Medicii atrag atenția asupra alimentelor pe care le cumpărăm în această perioadă și ne învață ce să facem totuși acasă pentru a nu ne îmbolnăvi de la ce mâncăm.

Este o substanță care duce la persistența efectelor în sol de până la 15 ani.

"Vorbim de alte pesticide depistate în aceste teste. Pesticide care s-a demonstrat că au un efect de bioacumulare în organismul uman.

Efectul este unul cumulativ. Noi ne expunem la mai multe pesticide simultan și fiecare parte va modifica structura acizilor nucleici și va duce la apariția unor mutații genice capabile să inducă apariția unor tumori.

Am putea să spălăm foarte bine aceste fructe și legume.

O parte din aceste pesticide rămân pe suprafața lor, iar o spălare sub jetul de apă va dilua, va reduce cantitatea prezentă pe suprafața lor sau am putea să decojim. Recomandarea este să mâncăm diversificat. Mai multe fructe și legume din mai multe zone.

Acest lucru va diminua riscul ca organismul să fie expus la același tip de substanță", a spus toxicologul Radu Țincu.

Etichete: legume fructe pesticide
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole