Antena 3 CNN Externe Veneţia interzice grupurile mari de turişti şi difuzoarele. Ce amenzi riscă cei care nu respectă regulile

Veneţia interzice grupurile mari de turişti şi difuzoarele. Ce amenzi riscă cei care nu respectă regulile

de Bianca Chirilă    |   

Veneţia va limita dimensiunea grupurilor de turişti la cel mult 25 de persoane începând de joi, în urma unei decizii care reprezintă cea mai recentă încercare a autorităţilor locale de a reduce impactul generat de mulţimile de vizitatori asupra oraşului-lagună, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Autorităţile locale vor interzice, de asemenea, utilizarea megafoanelor de către ghizii turistici, în cadrul unor măsuri menite să „protejeze liniştea locuitorilor din oraş” şi să le asigure pietonilor o circulaţie mai liberă.

Vor fi aplicate amenzi cuprinse între 25 şi 500 de euro celor care nu respectă aceste noi măsuri, care erau iniţial planificate să intre în vigoare din iunie, dar au fost amânate până la începutul lunii august.

Restricţiile vizează centrul oraşului, precum şi insulele Murano, Burano şi Torcello.

În aprilie, Veneţia a devenit primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori, în cadrul unui experiment menit să descurajeze venirea turiştilor de o zi în perioadele de vârf ale sezonului turistic.

Acel program pilot, care a fost urmărit îndeaproape de alte destinaţii turistice europene, a durat doar 29 de zile şi s-a încheiat în iulie, deschizând calea către o perioadă de consultare pentru a se decide în ce fel va putea fi continuat proiectul în viitor.

Există o serie de excepţii de la normele privind grupurile turistice care vizitează Veneţia. Copiii cu vârste de până la doi ani nu sunt luaţi în calcul, iar limitarea nu se aplică studenţilor aflaţi în vizită sau celor aflaţi într-o excursie educaţională. 

Subiecte în articol: turisti Venetia turisti venetia reguli
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile