Antena 3 CNN Coronavirus A crezut că lui nu i se poate întâmpla şi şi-a pus afacerile mai presus de propria viaţă. Bărbatului din Vaslui răpus de COVID-19, a ascuns că a călătorit în străinătate

A crezut că lui nu i se poate întâmpla şi şi-a pus afacerile mai presus de propria viaţă. Bărbatului din Vaslui răpus de COVID-19, a ascuns că a călătorit în străinătate

Primului pacient din Vaslui care a decedat din cauza infecţiei cu noul coronavirus şi-a sacrificat viaţa pentru afaceri. A minţit ca să evite carantinarea pentru a-şi conduce afacerile în continuare. A ajuns prea târziu la spital.

Decesul cu numărul 161 pe lista Ministerului Sănătăţii şi primul din judeţul Vaslui din cauza coronavirusului a ascuns medicului de familie că a călătorit în străinătate.

A ignorat pericolul generat de infecţia cu COVID-19 şi a fost sigur că lui nu i se poate întâmpla.

Pacientul avea antecedente medicale, fiind cunoscut cu afecţiuni cardiace, pe care însă şi le ţinea sub control fiind o persoană foarte activă.

La începutul lunii martie a călătorit în Antalia, Turcia şi a revenit în ţară pe 13 martie. Primele simptome au apărut în jurul datei de 24 martie, a mers la medicul de familie pentru tratament, însă i-a ascuns că a fost în Turcia pentru a nu fi obligat să intre în carantină.

Trei zile mai târziu starea lui s-a agravat, iar familia a sunat la 112. Pe data de 30 martie a fost confurmat pozitiv cu coronavirus. Din păcate, starea lui s-a înrăutăţit cu fiecare zi, iar pe data de 5 aprilie a încetat din viaţă.

Toate cadrele medicale care au intrat în contact cu bolnavul, inclusiv familia au intrat în izolare la domiciliu.

Personalul medical aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus atrag atenţia tuturor pacienţilor asupra importanţei comunicării tuturor informaţiilor atât de starea de sănătate cât şi de actualul context epidemiologic: dacă au călătorit în străinătate, dacă au intrat în contact cu persoane care la rândul lor au călătorit în zone afectate de COVID-19. Intervenţia rapidă într-o astfel de situaţie poate salva viaţa. 
 

Subiecte în articol: deces turcia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă