Această descoperire a fost făcută în mormântul reginei Merneith din Abydos, Sohag. Pe lângă vinul străvechi, echipa a mai găsit şi o grămadă de mobilier care era folosit pentru înmormântări.
Mostafa Waziri, care este secretarul general al Consiliului Suprem al Antichităţilor, a împărtăşit faptul că aceste borcane vechi sunt mari şi în stare bună.
Dietrich Raue, care este directorul Institutului Arheologic German, a adăugat că echipa a aflat, de asemenea, mai multe despre viaţa reginei antice şi despre perioada în care a domnit.
Când s-au uitat la scrierile de pe una dintre tăbliţele găsite în mormânt, au descoperit că regina Merneith a avut un rol important. Ea era responsabilă de birouri guvernamentale importante, a explicat Dietrich Raue.
Raue a menţionat, de asemenea, că echipa lucrează în continuare cu sârguinţă pentru a afla mai multe despre viaţa acestei regine enigmatice.
Christiana Kohler, care conduce misiunea, a dezvăluit că cercetările lor asupra mormântului au arătat că acesta a fost construit folosind materiale precum cărămizi brute, lut şi scânduri de lemn, relatează Greek Reporter, citat de Mediafax.
Kohler a precizat că mormântul regal al reginei Merneith din Abydos este posibil să fie singurul din Prima Dinastie care a fost descoperit până în acest moment.
"Această observaţie, împreună cu alte dovezi, contestă radical ideea adesea propusă, dar nedovedită, a sacrificiilor umane rituale în Prima Dinastie", a declarat Kohler.
În plus, ea a menţionat că există 41 de morminte în apropierea mormântului reginei, care aparţin consilierilor şi servitorilor ei. Există dovezi care sugerează că regina Merneith ar fi putut conduce Egiptul pe cont propriu.
Dacă acest lucru se dovedeşte a fi adevărat, iar soţia regelui anterior, Neithhotep, nu a guvernat independent, atunci Merneith ar putea fi considerată prima femeie faraon şi prima regină care a guvernat pe cont propriu din istoria înregistrată.