Antena 3 CNN Actualitate Vârf de sezon pentru ambrozie. Deși se dau amenzi usturătoare dacă planta nu e eliminată, legea e ignorată de cele mai multe ori

Vârf de sezon pentru ambrozie. Deși se dau amenzi usturătoare dacă planta nu e eliminată, legea e ignorată de cele mai multe ori

de Andreea Ştefan    |   

Este vârf de sezon pentru ambrozie, planta la care sunt alergici peste 2,5 milioane români. Aceştia se confruntă cu strănuturi, nas înfundat, iar problemele se pot agrava extrem de mult. Proprietarii de terenuri sunt obligaţi să elimine această plantă, în caz contrar risă sancţiuni uriaşe. Totuşi, legea este de multe ori ignorată.

El este Cosmin, iar de 3 ani se confruntă cu alergia la ambrozie. În primul an, simptomele au fost unele mai uşoare, dar, cu timpul, acestea s-au agravat.

„Ține cam o lună jumătate, de la începutul lunii august, până la finalul lui septembrie. Cred că spre final de august e cel mai rău”, spune Cosmin.

În ultimele două săptămâni, numărul persoanelor care au alergie la ambrozie a crescut alarmant.

Există şi un tratament administrat de alergologi. Însă, acesta trebuie administrat cel puţin 3 ani pentru a elimina alergia.

Planta a devenit tot mai prezentă în întreaga ţară. Acest lucru agravează starea celor alergici.

Amenzile sunt între 1.000 şi 20.000 de lei, iar până în prezent au fost date sancţiuni contravenţionale în valoare de 75.000 de lei celor care nu au eliminat ambrozia de pe terenurile pe care le deţin.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile