Antena 3 CNN Meteo Vânt puternic în aproape toată țara. HARTA zonelor afectate în continuare de caniculă

Vânt puternic în aproape toată țara. HARTA zonelor afectate în continuare de caniculă

de Ioana Coman    |   

Meteorologii anunță vânt puternic în majoritatea zonelor țării, luni și marți. De asemenea, luni este în vigoare și codul galben de caniculă, în București și în 12 județe.

Până marţi, la ora 22.00, meteorologii anunţă intensificări ale vântului în majoritatea județelor.

”Pe parcursul zilei de luni (29 iulie), temporar vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării, iar marţi, în special în centru, est şi sud-est, precum şi în zonele de munte. Vor fi viteze în general de 40...60 km/h”, anunţă ANM.

Mai multe zone sunt sub avertizare cod galben, marţi, de la 06.00 la 22.00.  

”În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei, în Dobrogea şi estul Munteniei vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50...60 km/h şi pe arii restrânse de 65...70 km/h”, a transmis ANM.

Va fi cod galben în judeţele Bacău, Brăila, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Suceava, Tulcea, Vrancea şi Vaslui.

Avertizarea cod galben de caniculă pentru ziua de luni rămâne în vigoare.

”În Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această dată, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 34...38 de grade”, a transmis ANM.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile