Antena 3 CNN Externe Mapamond Vânătorii de vulpi din Marea Britanie cer să fie declaraţi „minoritate etnică”: „Ne calificăm fără probleme”

Vânătorii de vulpi din Marea Britanie cer să fie declaraţi „minoritate etnică”: „Ne calificăm fără probleme”

de Adrian Dumitru    |   

O organizaţie a vânătorilor de vulpi din Marea Britanie încearcă să obţină statutul de minoritate etnică şi cere să-i fie protejată ocupaţia pe baza legislaţiei din domeniul egalităţii, relatează The Guardian. Hunting Kind susţine că a pregătit documentaţia juridică prin care să primească acest statut special, rezervat grupurilor etnice sau minorităţilor sexuale.

Ed Swales, preşedintele Hunting Kind, susţine că a fost sfătuit de un avocat pentru drepturile omului, care i-a spus că vânătorii se califică fără echivoc pentru protecţie juridică pe baza Legii pentru Egalitate din 2010. „Calificările pentru a primi statutul de grup etnic sunt cinci la număr, iar noi le îndeplinim la fix pe toate”, a declarat Swales.

Swales susţine că a stat trei ani să pregătească documentele şi că acestea au fost evaluate de un avocat al statului „care lucrează la consiliul Curţii Europene a Drepturilor Omului”. „Rezultatul ar fi că noi ne calificăm fără probleme să devenim grup minoritar în baza Legii Egalităţii”, a continuat Swales.

El a mai spus şi că organizaţia se va ocupa să ofere probe că cei care lucrează ca vânători sunt discriminaţi – le sunt luate locurile de muncă, anulate contractele sau sunt abuzaţi pe reţelele sociale. Dacă vor reuşi, vânătorii de vulpi ar putea să primească protecţie de la stat similară cu cea pe care o primesc minorităţile etnice sau sexuale, precum romii sau membrii comunităţilor LGBT.

Swales a mai acuzat „mişcarea extremistă pentru drepturile animalelor” că a lansat un conflict între persoane” împotriva vânătorilor folosind scuza bunăstării animalelor”. Swales mai susţine şi că crede că prim-ministrul Starmer îi va înţelege solicitarea.

Keir Starmer, din poziţia lui de prim-ministru şi de om specializat în drept, sper că înţelege detaliile şi faptele şi că suntem un grup etnic minoritar al cetăţenilor britanici care vânează”.

Noi vedem activitatea noastră ca pe gestionarea naturii. Le facem oamenilor un serviciu – strângem vulpile sau iepurii care ori sunt bătrâni, ori care nu mai au dinţi, care pot muri de foame sau sunt bolnavi sau nu sunt adaptaţi la a alerga mai repede decât un câine.

Pot să vă spun fără nicio ezitare că vânătoarea nu este o practică crudă şi că nu mă bucur de suferinţa niciunui animal. Sunt la fel de dispus să apăr bunăstarea animalelor ca oricine altcineva, şi compatrioţii mei vânători sunt la fel.

Drepturile animalelor sunt creaţia unui punct de vedere foarte slab educat şi antropomorfic. Sunt orbi la realitatea rurală şi la realitatea gestionării naturii. Sunt şi surzi – nu vor să asculte”, a mai spus el.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile