Antena 3 CNN Meteo Valul de căldură extremă persistă: Cod portocaliu în două județe și cod galben în alte 16 județe

Valul de căldură extremă persistă: Cod portocaliu în două județe și cod galben în alte 16 județe

de Andreea Ştefan    |   

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri mai multe avertizări meteo cod portocaliu și galben de caniculă.

Prima avertizare meteo Cod portocaliu este valabilă pe tot parcursul zilei de vineri, 23 august.

Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea continentală, unde va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34...36 de grade.

A doua avertizare meteo cod portocaliu este valabilă și ea pe tot parcursul zilei de 23 august.

Valul de căldură va persista pentru a unsprezecea zi consecutiv. În județele Teleorman și Giurgiu va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...37 de grade.

Cod portocaliu de caniculă sâmbătă

Un cod portocaliu de caniculă intră în vigoare sâmbătă și este valabil pe tot parcursul zilei.

Valul de căldură va persista pentru a douăsprezecea zi consecutiv. În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade.

Ultima avertizare meteo emisă de ANM este cea de cod galben, care va fi valabilă pe tot parcursul zilei de 24 august.

Valul de căldură va persista și se va extinde. În Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade.

În următoarele zile valul de căldură se va extinde în aproape toată țara.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile