Antena 3 CNN Actualitate Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat împotriva coronavirus: ”Este un moment pe care l-am așteptat de atâtea luni!”

Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat împotriva coronavirus: ”Este un moment pe care l-am așteptat de atâtea luni!”

Medicul-militar, Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat, marți dimineață, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central " Dr. Carol Davila".

de Laura Dinu    |   

Coordonatorul campaniei naționale, Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu prima doză a serului de la Pfizer și BioNTech, utilizat în prezent pentru imunizarea populației din țara noastră.

Gheorghiță a rămas pentru 15 minute în centrul de vaccinare, sub supravegherea medicilor, în eventualitatea unor reacții adverse. 

”Este un moment pe care l-am așteptat de atâtea luni alături de colegii noștri din sistemul medical, și anume sosirea și apariția unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranță, de calitate și de eficacitate. Iată, astăzi, știința a trimfat, știința este alături de noi, știința este alături de oameni, și ne-a oferit printr-un efort fără precendent al tuturor cercetătorilor, la cel mai înalt nivel, apariția într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplinește toate standardele de siguranță și de eficacitate. 

Vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă, medicală, sigură și eficientă și rapidă prin care noi putem împreună să revenim la normalitate. 

Cred că este timpul să reducem consecințele acestei pandemii, să limităm pierderile de vieți omenești, să limităm tragediile familiale, să limităm tot ceea ce ne-a afectat în această perioadă. 

Suntem după atâtea luni de pandemie, suntem mișcați de sentimente de oboseală, de ezitare, de neîncredere. Pot să vă spun că toate aceste sentimente sunt firești. Suntem oameni cu toții, dar sunt încrezător că împreună putem risipi acest virus al neîncrederii și putem, împreună cu toți colegii din sistemul medical și cu cetățenii acestei țări să facem front comun, să fim solidari, să ne protejăm familia, prietenii, colegii, și țara. Din acest punct de vedere este foarte important să fim încrezători, să avem încredere în sistemul medical, în progresul științific, și cred că doar împreună putem ieși în următoarele luni din această pandemie și putem să revenim la o viață cât se poate de normală”, sunt primele declarații ale lui Valeriu Gheorghiță după vaccinare. 

Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă