Antena 3 CNN Externe Val de căldură extremă în Italia. Mai multe orașe au fost plasate sub cod roșu de caniculă. Turiștii ajung la spital

Val de căldură extremă în Italia. Mai multe orașe au fost plasate sub cod roșu de caniculă. Turiștii ajung la spital

de Roxana Mihăiescu    |   

Italia se confruntă cu un val de căldură extremă, iar în luna iulie, patru persoane au murit din cauza problemelor de sănătate provocate de temperaturile ridicate. În plin sezon turistic, numărul celor care solicită îngrijiri de urgență a crescut considerabil în orașe precum Roma, Florența și Veneția. Cu toate acestea, turiștii continuă să viziteze Italia, deși unii dintre ei ajung la spital în loc să se bucure de vacanță.

Italia a fost cuprinsă de valuri consecutive de căldură de la jumătatea lunii iunie, iar în zilele următoare se așteaptă ca în unele regiuni din centru și sud să fie înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius, scrie The Guardian.

Luni, 17 orașe s-au aflat sub cod roșu de caniculă, iar autoritățile au avertizat că până și persoanele sănătoase ar putea fi expuse riscurilor cauzate de căldura extremă. Persoanelor care locuiesc sau vizitează aceste orașe li se recomandă să evite expunerea directă la soare între orele 11:00 și 18:00.

Numărul persoanelor care solicită îngrijiri de urgență a crescut considerabil

Fabio De Iaco, președintele societății italiene de medicină de urgență, a declarat pentru Corriere della Sera că, odată cu intensificarea valului de căldură, numărul persoanelor care ajung la urgență din cauza caniculei a crescut cu 20% în orașe precum Roma, Florența, Veneția și Napoli.

Cu toate acestea, canicula nu reușește să descurajeze vizitatorii, iar unii dintre aceștia ajung la spital, în loc să se bucure de vacanță.

La Roma au fost înregistrate cazuri în care oamenii au leșinat din cauza căldurii în Piața Sf. Petru sau în timp ce s-au adunat la monumente populare, precum Fântâna Trevi.

Dr. Pierpaolo Ciocchetti, directorul departamentului de urgență al spitalului Fatebenefratelli din centrul Romei, a explicat că majoritatea pacienților care necesită îngrijiri sunt persoane în vârstă care suferă de alte afecțiuni.

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile