Antena 3 CNN Actualitate Val de aer polar în România. După ciclonul Boris, țara noastră va fi lovită de furtuna Ashley

Val de aer polar în România. După ciclonul Boris, țara noastră va fi lovită de furtuna Ashley

de Georgiana Marina    |   

După ciclonul Boris, România va fi lovită de furtuna Ashley care va aduce un val de aer polar. Temperaturile vor scădea cu până la 12 grade de la o zi la alta.

Europa se pregătește de furtuna Ashley, ale cărei efecte se vor vedea începând de joi. Un front de aer rece de origine maritim polar va traversa continentul de la vest spre est.

Furtuna Ashley va aduce vânt puternic cu rafale de peste 100 - 120 km/h, diferențe termice de la o zi la alta, averse, vijelii, ninsori în zonele alpine. Duminică, furtuna ajunge și în România, iar temperaturile vor scădea semnificativ. Astfel, de la 30 - 33 grade, temperaturile vor scădea spre 18 - 25 de grade. De asemenea, va ploua și vântul va fi intens.

Meteorologii vor emite avertizări de vreme extremă în majoritatea țărilor din Europa.

Între timp, zone din Italia sunt deastate de ciclonul Boris. În Montecatini Valdicecina, lângă Pisa, viitura a distrua o casă în care stătea o familie de turiști străini. Conform agenției LaPresse și site-ul Nazione, mama, tatăl și bunicul au fost salvați de pompieri, după ce au fost găsiți pe acoperișul casei, unde se refugiaseră, scrie corrierefiorentino.corriere.it.

Bunica și un bebeluș de 5 luni sunt dați dispăruți și sunt căutați cu câini și scafandri.

ÎAu fost inundații puternice și în San Vincenzo, drumurile au fost închise din cauza amenințărilor că râurile vor ieși din matcă. Pompierii au intervenit noaptea pentru a salva oamenii din zonele afectate.

 

Subiecte în articol: furtuna prognoza meteo val de aer polar
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile