Antena 3 CNN Coronavirus Primele doze din vaccinul produs de Pfizer ajung în Europa. Britanicii îşi vor vaccina medicii şi asistentele

Primele doze din vaccinul produs de Pfizer ajung în Europa. Britanicii îşi vor vaccina medicii şi asistentele

Vaccinul împotriva COVID-19, produs de Pfizer, a început să fie adus din America în Europa. Britanicii sunt primii care îşi vor vaccina medicii şi asistentele.

de Silvia Țigănilă    |   

Avioanele companiei United Airlines au început deja să zboare pe ruta Chicago-Bruxelles, deoarece principalele laboratoare care dezvoltă vaccinul sunt în Belgia şi Germania.

Britanicii sunt primii care anunţă că vor folosi vaccinul dezvoltat de americanii de la Pfizer, în colaborare cu nemţii de la BioNTech. Aşteaptă primele doze pe 7 decembrie, după ce vaccinul va fi omologat şi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Prioritate la vaccinare vor avea medicii şi asistentele medicale. Vor urma bătrânii din cămine şi personalul angajat acolo. Vaccinul produs de Pfizer ar avea o eficienţă de 95%, iar specialiştii britanici îşi asigură cetăţenii că vaccinul este sigur.

România primeşte mai puţin de 5% din dozele de vaccin livrate lunar Uniunii Europene

Din totalul dozelor de vaccin anti-COVID care sunt aduse, pe bază de contract, în Uniunea Europeană în fiecare lună România va primi 4,6%.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că această proporţie asigură, în timp, vaccinarea tuturor românilor.

Citiți și: Vaccinul anti-COVID produs de americani a început să fie adus în Europa. Dozele vor putea fi păstrate în frigider

Subiecte în articol: vaccin Pfizer coronavirus
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile