Secretarul adjunct la Departamentul de Sănătate din SUA, Brett Giroir, a confirmat informaţiile în acest sens.
El a precizat că încă nu au fost publicate date despre noul vaccin anti-COVID de la Johnson & Johnson, însă, dacă acesta ar fi aprobat, ar oferi Statelor Unite al treilea mijloc de imunizare, după cele produse de Pfizer și Moderna.
Dezvoltarea vaccinului Johnson & Johnson a întâmpinat dificultăţi în luna octombrie, după ce un voluntar s-a îmbolnăvit "inexplicabil".
Compania a anunţat la momentul respectiv că a întrerupt temporar studiile clinice.
Studiile privind vaccinurile Johnson & Johnson şi AstraZeneca, întrerupte şi apoi reluate
Johnson & Johnson a precizat că astfel de întreruperi sunt normale în cadrul unor teste de anvergură, care pot include zeci de mii de oameni, adăugând că o "pauză de studiu" în administrarea dozelor de vaccin candidat diferă de o oprire cerută de autorităţile sanitare.
Înainte de problemele vaccinului Johnson & Johnson difiicultăţi similare au fost raportate de AstraZeneca.
În septembrie, AstraZeneca a întrerupt studiile asupra vaccinului său experimental împotriva coronavirusului, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, din cauza unei boli inexplicabile declanşate la un participant din Marea Britanie.
În noiembrie, AstraZeneca a publicat rezultate legate de eficienţa vaccinului său, care ar fi eficace în proporţie de aproximativ 70%.