Antena 3 CNN Coronavirus Al cincilea vaccin anti-COVID, Novavax, ar putea fi aprobat săptămâna următoare

Al cincilea vaccin anti-COVID, Novavax, ar putea fi aprobat săptămâna următoare

Vaccinul anti-COVID-19 Novavax ar putea primi, săptămâna următoare, aprobarea de la Autoritatea Europeană pentru Reglementarea Medicamentelor. Imediat după, Organizația Mondială a Sănătății îl va putea aproba și include pe lista de urgență.

de Laura Dinu    |   

Odată ce va fi aprobat, compania va distribui vaccinul către țările cu venituri mici, unde dozele de vaccin anti-COVID necesare până acum nu au fost îndeajuns.  

Organizația Mondială a Sănătății a declarat, joi, că își va expune poziția privitoare la vaccinul Novavax zilele următoare, în urma unei întâlniri a grupului de experți. 

Vaccinul pe bază de proteine ​​de la Novavax s-a dovedit a fi eficient în rândul populației în proporție de peste 90%, inclusiv împotriva unei varietăți de variante îngrijorătoare de coronavirus, într-un studiu amplu, aflat în stadiu avansat, în Statele Unite. 

Serul a primit prima autorizație în Indoneziua, luna trecută și așteaptă aprobare din Japonia.

Compania a transmis că ar putea începe producția comercială a unui vaccin adaptat variantei de coronavirus Omicron în luna ianuarie.

Producătorul de medicamente testează în prezent eficacitatea vaccinului său, existent în două doze, împotriva Omicron, scrie Reuters.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile