Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 „Va fi o baie de sânge”. Joe Biden „nu are încredere” într-un transfer pașnic al puterii dacă Trump pierde alegerile

„Va fi o baie de sânge”. Joe Biden „nu are încredere” într-un transfer pașnic al puterii dacă Trump pierde alegerile

de Andreea Ştefan    |   

Preşedintele american, Joe Biden, a declarat miercuri că nu are încredere într-un transfer paşnic al puterii în Statele Unite dacă republicanul Donald Trump pierde alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Dacă Trump pierde, nu sunt deloc încrezător", a spus Biden într-un interviu acordat CBS News când a fost întrebat dacă va exista un transfer paşnic de putere după vot.

„El vorbeşte serios. Noi nu îl luăm în serios. Dar el este. Toate aceste vorbe că va fi o baie de sânge dacă pierde", a adăugat Biden.

La o apariţie de campanie în Ohio, în martie, Trump a avertizat cu privire la o „baie de sânge" dacă nu va câştiga alegerile. La momentul respectiv, Trump a vorbit despre necesitatea de a proteja industria auto din SUA de concurenţa străină. Trump a declarat ulterior că se referea la industria auto atunci când a folosit termenul.

Trump a susţinut în mod fals că a câştigat alegerile din 2020 împotriva lui Biden şi a fost acuzat penal în Washington, D.C., şi în Georgia de încercarea ilegală de a anula rezultatele, aminteşte Reuters.

Acest interviu, care va fi difuzat integral duminică, este primul pe care preşedintele în vârstă de 81 de ani îl acordă de când a renunţat la candidatura pentru un al doilea mandat, la sfârşitul lunii iulie.

Vicepreşedinta Kamala Harris a obţinut de atunci nominalizarea democrată şi candidează împotriva lui Trump.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile