Antena 3 CNN Actualitate Utilaje performante şi un proiect de 350 de milioane pentru curăţenia din judeţul Dâmboviţa

Utilaje performante şi un proiect de 350 de milioane pentru curăţenia din judeţul Dâmboviţa

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 10:32 21 Feb 2022 Modificat la 10:32 21 Feb 2022

Proiectul de colectare deșeuri și parteneriatul între firma de salubritate și Consiliul Județean Dâmbovița a început acum 17 ani. De atunci, și până acum deviza principală a fost ca serviciile de colectare şi reciclare a deșeurilor să ajungă la standarde europene.

"Vorbim de un nou început. Acest program a început acum 17 ani în judeţul Dâmboviţa şi am fost un judeţ pe un program-pilot, dar nu a fost de ajuns la vremea respectivă şi uitaţi că anul acesta, începând cu 1 martie 2022 vom avea o flotă nouă", a declarat Corneliu Ştefan, preşedintele CJ Dâmboviţa.

Autorităţile au scos o întreagă flotă a companiei de salubritate, pentru a face un exerciţiu de forţă. Firma care se va ocupa opt ani de acum încolo de acest segment, la nivel judeţean, a vrut să arate cum se va face treabă.

Reprezentanții companiei de salubritate vorbesc și despre un parteneriat ce ar trebui să se creeze nu numai între ei și autorități, ci și cu populația, care să înțeleagă necesitatea colectării selective corecte și constante.

"Un lucru trebuie reţinut. Deşeurile, în toată lumea nu numai la noi, sunt materii prime sau pot deveni materii prime pentru industriile următoare. De asemenea, există masă energetică pentru tratarea termică şi obţinerea gazului sintetic", a declarat Ionel Ciuclea, preşedintele companiei.

Invitat la semnarea contractului de salubritate a fost şi actorul Dan Puric. Acesta a satirizat situaţia din societate, ca paralelă la cea a gunoiului care tronează pe străzi.

În urma semnării contractului, populația din județ va primi peste 160.000 de pubele de 20 și 120 de litri.

În plus, clienții vor primi și saci menajeri de diferite culori pentru colectarea selectivă, pe diferite sortimente de materiale reciclabile. La sfârșitul anului 2023, finalul proiectului prevede și construcția unei stații de sortare metalo-biologice. Gunoiul va fi transformat în gaz ori energie termică și electrică.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole