Antena 3 CNN Emisiuni Agricool Uriaşul de Transilvania, Iepurele de Cluj şi Iepurele Secuiesc, cele trei rase de iepuri româneşti premiate internaţional

Uriaşul de Transilvania, Iepurele de Cluj şi Iepurele Secuiesc, cele trei rase de iepuri româneşti premiate internaţional

Georgiana Adam
<1 minut de citit Publicat la 12:39 15 Aug 2023 Modificat la 12:39 15 Aug 2023

În urmă cu mai bine de 10 ani a început povestea Uriaşului de Transilvania, prima rasă de iepuri româneşti, care a fost creată de un cercetător genetician din Cluj.

Denumirea a primit-o datorită dimensiunilor sale impresionante. El măsoară 60 de centimetri lungime şi poate cântări pana la 9 kilograme. Culoarea este albă, cu nuanţe cafenii, negre sau gri, pe bot, urechi şi coadă.

Citeşte şi: Albinele din Caraş-Severin sunt ţinute în viaţă cu apă şi zahăr. Apicultorii cer ajutor Guvernului

Iepurele are deja multe titluri de campion naţional, dar şi competiţii câştigate în Ungaria, Franţa şi Germania.

Iepurele de Cluj este o rasă creată, după cum îi spune şi numele, la Cluj. Urecheatul cu nume de oraş are o greutate de până la 5 kilograme şi jumătate. Culoarea este gri cenuşiu, exact ca şi a Chinchillei. Rasa are multe titluri de campion naţional şi a fost chiar şi la Campionatele Europene de la Metz din Franţa.

A treia rasă românească este iepurele secuiesc. Culoarea acestui iepure se numeşte Sallander şi este o nuanţă de gri spre albastru. Greutatea este între 4 şi 6 kilograme, iar cea mai mare provocare cu această rasă este păstrarea culorii standard peste generaţii.

Etichete: Agricool iepuri
Citește mai multe din Agricool
» Citește mai multe din Agricool
TOP articole