Antena 3 CNN Externe Mapamond Uraganul Oscar loveşte Cuba, cu rafale de aproape 130 km/h. Țara era deja paralizată, de trei zile, de o uriaşă pană de curent

Uraganul Oscar loveşte Cuba, cu rafale de aproape 130 km/h. Țara era deja paralizată, de trei zile, de o uriaşă pană de curent

de Mia Lungu    |   

Uraganul Oscar a atins zona de uscat, duminică seara, în estul Cubei, ţară care se confruntă de trei zile cu o uriaşă pană de curent, informează luni AFP, potrivit Agerpres.

Oscar a atins uscatul însoţit de vânturi de aproape 130 km/h, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite.

Potrivit NHC, Oscar s-a abătut asupra coastei cubaneze în provincia Guantanamo, în apropiere de oraşul Baracoa, în extremitatea estică a insulei, la ora 21:50 GMT.

"Uraganul Oscar a atins uscatul în apropierea oraşului Baracoa", a confirmat la rândul său Institutul Meteorologic Cubanez (Insmet), pe pagina sa de Facebook. 

"Staţia meteorologică de la Punta Maisi a raportat vânturi susţinute de 80 km/h şi rafale de 116 km/h, la ora locală 17:25 (21:25 GMT)", a indicat Insmet.

Oscar loveşte Cuba în plină criză energetică din cauza unei defecţiuni survenite, vineri, la principala centrală termoelectrică situată în vestul ţării, care a dus la oprirea completă a reţelei.

Guvernul speră să restabilească electricitatea luni seara.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile