Antena 3 CNN Externe Uraganul Helene ucide 118 oameni și agită campania electorală. Trump îl acuză pe Biden că "doarme", președintele îi spune că "minte"

Uraganul Helene ucide 118 oameni și agită campania electorală. Trump îl acuză pe Biden că "doarme", președintele îi spune că "minte"

de Georgiana Marina    |   

Bilanţul victimelor furtunii din sud-estul Statelor Unite a ajuns luni la 118 morţi, provocând tensiuni în campania electorală. Donald Trump a susținut în mod fals că guvernatorul Georgiei nu a putut să-l contacteze pe Joe Biden, fapt contrazis ulterior chiar de guvernator. O reacție dură a avut și Joe Biden: „Minte”, scrie The Guardian.

De altfel, preşedintele Joe Biden va vizita miercuri Carolina de Nord pentru a evalua eforturile de salvare, în timp ce sute de persoane sunt în continuare date dispărute în statele afectate, potrivit France24.

În urmă cu o zi, Donald Trump a fost în Vadosta, în Georgia, zonă puternic afectată de uraganul Helene. El a susținut în mod fals că guvernatorul Georgiei nu a reușit să-l contacteze pe Joe Biden.

Trump le-a spus reporterilor că președintele „adormise” și că guvernatorul Brian Kemp „l-a sunat pe președinte și nu a reușit să dea de el”. A repetat această afirmație de mai multe ori. Ulterior, Kemp a respins acuzația. El a spus că a comunicat cu vicepreședintele Kamala Harris și a adăugat: „Președintele m-a sunat ieri după-amiază și mi-a spus: „Hei, de ce ai nevoie?” … Mi-a spus că, dacă mai avem nevoie de alte lucruri, să-l sunăm direct, ceea ce apreciez”.

În timpul conferinței de presă de luni la Casa Albă, consilierul pentru securitatea națională Elizabeth Sherwood-Randall a spus că Biden i-a oferit lui Kemp „orice” e nevoie pentru Georgia, după furtună. „Așadar, dacă guvernatorul ar dori să vorbească din nou cu președintele, desigur, președintele îl va asculta”, a spus Sherwood-Randall.

Întrebat despre comentariile lui Trump, Biden a avut o reacție furioasă: „Minte și guvernatorul i-a spus că minte. Guvernatorul i-a spus că minte. Am vorbit cu guvernatorul, i-a spus că minte. Nu știu de ce o face... pur și simplu nu este adevărat și este iresponsabil.”

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile