Antena 3 CNN Externe Uraganul Helene a lovit cu brutalitate sudul Statelor Unite și a făcut prima victimă. Autoritățile locale se așteaptă la noi decese

Uraganul Helene a lovit cu brutalitate sudul Statelor Unite și a făcut prima victimă. Autoritățile locale se așteaptă la noi decese

de Adrian Dumitru    |   

După ce a lovit Golful Mexicului și a trecut la mică distanță de Cuba, uraganul Helen s-a îndreptat spre zona americană de coastă, lovind statul Florida. Autoritățile locale au făcut apel la populație să-și ia măsuri de precauție, mai ales că furtuna s-ar putea înteți și trece chiar la uragan de gradul patru. Guvernatorii din Florida, Georgia, Carolina de Nord și Virginia au declarat stare de urgență înainte de intrarea furtunii pe uscat.

Uraganul a lovit coasta floridiană a Statelor Unite în jurul orașului Perry, venind cu viteze ale vântului de peste 220 de kilometri pe oră. Vântul feroce și ploile abundante au dus la pierderi de curent majore în multe zone ale statului american, dar și în alte părți ale sud-estului american.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, le-a cerut locuitorilor statului său să rămâne la interior și să evite orice plecare pe drum cu mașina, în condițiile în care ploile aduse de uragan au inundat deja străzi întregi.

Este de așteptat că Helene va continua să inunde străzi pe toată coasta de vest a Floridei, iar principalele pdouri din zone precum Tampa Bay au fost închise, urmând ca Departamentul pentru Transporturi al statului să inspecteze dacă acestea vor putea fi redeschise pe parcursul următoarelor zile.

DeSantis a anunțat și primul deces în Florida, după ce un indicator a fost luat de vânt și aruncat pe o mașină, în zona Tampa, informează BBC.

 

Subiecte în articol: uraganul Helene uragan SUA Florida decese
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile