Antena 3 CNN Externe Uraganul Ian, cel mai periculos din 1921, se apropie de Florida. Milioane de oameni sunt evacuaţi

Uraganul Ian, cel mai periculos din 1921, se apropie de Florida. Milioane de oameni sunt evacuaţi

Uraganul Ian a început miercuri să lovească coasta Golfului Florida cu vânturi puternice și ploi torențiale.

de Silvia Preda    |   

Autoritățile au anunțat locuitorii că este prea târziu pentru evacuare, în timp ce ochiul furtunii se apropia de țărm cu o putere apropiată de categoria 5, transmite Reuters. Potrivit Centrului Național al Uraganelor din SUA, la ora 11.00 ET, Ian se afla la aproximativ 80 km sud-vest de Punta Gorda, Florida, cu vânturi de 250 km pe oră.

Viteza vântului este apropiată de categoria 5, care este cea mai severă clasificare a furtunilor. Uraganul ar urma să ajungă în Florida în jurul orei 14.00 în comitatul Charlotte, la aproximativ 160 de kilometri sud de Tampa și la nord de Fort Myers.

Regiunea are kilometri întregi de plaje cu nisip fin, zeci de hoteluri și numeroase parcuri de case mobile, preferate atât de pensionari, cât și de turiști.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În Venice, un oraș de coastă cu aproape 24.000 de locuitori, aflat la jumătatea distanței dintre Tampa și Fort Myers, ploaia și vântul erau deja intense înainte de prânz.

Uraganul Ian face prăpăd. Multe străzi au fost inundate

Vijelia a îndoit palmieri în unghiuri de 45 de grade și a făcut praf panouri publicitare și indicatoare rutiere. Peste 200.000 de locuințe și întreprinderi au rămas miercuri la amiază fără curent electric în Florida, a declarat guvernatorul Ron DeSantis.

În timpul nopții și până miercuri dimineață, uraganul Ian a lovit lanțul insular Florida Keys până la țărmurile sudice ale coastei, cu ploi torențiale și rafale de vânt de 40 de mile pe oră, a raportat NWS.

Uraganul Ian, impact devastator. Oamenii au fost avertizaţi să se adăpostească

Subiecte în articol: uragan uraganul Ian Florida
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog